Ga naar inhoud

De Top 5 van juli: Stel je Nederlandse zekerheden ter discussie

Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van de maand juli: Om succes te hebben in Duitsland moet je 'heel Duits' worden, vertelt Ruurd van der Weide, eigenaar van Fingerspitzengefühl uit Berlijn. Tegelijkertijd hoef je volgens hem je Nederlandse identiteit niet weg te gooien. En het is hard werken volgens hem. "Je moet je hele bedrijfsidee opnieuw overdeken en keihard knokken."

De vijf meest gelezen artikelen van juni:

1. Ruurd van der Weide: Stel je Nederlandse zekerheden ter discussie

Ruurd van der Weide begeleidt met Fingerspitzengefühl vanuit Berlijn Nederlandse bedrijven die online de Duitse markt op willen. Om succes te hebben in Duitsland moet je volgens hem ‘heel Duits’ worden. “Maar dat betekent niet dat je je Nederlandse identiteit hoeft weg te gooien.”

2. Hoe grote bierbrouwers willen meeliften op de microbrouwerij-hype

Craft beer, speciaalbier, microbrouwerijtjes. De trend die overwaaide uit de Verenigde Staten heeft in Duitsland al veel te weeg gebracht. In de VS konden de grote biergiganten niet werkeloos toekijken en komen nu zelf met speciale edities op de markt of kopen kleine brouwerijtjes meteen helemaal op. Duitse bierbrouwers willen ook iets met de hype.

3. Jacob van Zonneveld: In Duitsland krijg je nooit het voordeel van de twijfel

Berlijn is geen autostad, maar het barst er wel van de interessante startups die bezig zijn met nieuwe manieren van mobiliteit. Zo wil Jacob van Zonneveld met zijn startup PlugSurfing de zoektocht naar een laadpaal voor elektrische auto’s en de betaling ervoor makkelijker maken.

4. Boete voor bellen achter het stuur in Duitsland bijna viermaal lager

Nergens in Europa levert bellen achter het stuur zo’n hoge boete op als in Nederland. Tegelijkertijd bungelt Duitsland bijna onderaan de lijst van Europese landen waar ADAC en Statista de gegevens hebben opgevraagd, alleen in Oostenrijk kan de straf nog iets lager uitvallen.

5. Eerste Nederlands-Duitse hackathon HollandHack levert frisse ideeën op 

De eerste editie van HollandHack afgelopen zaterdag in Berlijn leverde meteen al een leuke mix van ideeën, ontmoetingen en interessante uitkomsten op. Met deelnemers uit Nederland, Duitsland, België en de Verenigde Staten dacht een bont gezelschap na over hoe je verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland zichtbaar maakt.

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: