Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Banensite voor asielzoekers, SPD-leider krijgt laag cijfer en Duitsers blijven enthousiast winkelen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Extreemrechts mag dan geweld gebruiken bij protesten tegen asielzoekers, andere Duitsers zien de migranten graag komen. Bedrijven kunnen extra handen goed gebruiken en twee studenten hebben zelfs een banensite voor asielzoekers in elkaar gezet.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Duitse banensite voor vluchtelingen

Waar aan de ene kant Duitse extreemrechtse demonstranten asielzoekerscentra aanvallen en zelfs een auto van een politicus laten ontploffen, hebben twee Duitse studenten een banensite voor vluchtelingen geopend (Die Welt).

Ook politici zoeken naar mogelijkheden om asielzoekers makkelijker aan het werk te helpen, of ze te laten stagelopen (Der Tagesspiegel).

Het asielbeleid wordt een thema bij de deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg begin volgend jaar. De Groene minister-president Winfried Kretschmann gaat verder dan zijn landelijke partij en wil ook migranten uit de Balkan toelaten. (Die Welt).

Slechte cijfers voor SPD-leider Gabriel

Nu Angela Merkel even met vakantie is mag SPD-leider Sigmar Gabriel met de voorzittershamer zwaaien bij kabinetszittingen. Maar zijn eigen partijleden zien in hem geen opvolger voor Merkel (FAZ).

Duitse consumenten blijven winkelen

De Duitsers doen enthousiast hun inkopen, daarmee blijft de binnenlandse vraag een belangrijke pijler voor de Duitse economie (WirtschaftsWoche).

Winst Volkswagen stagneert

Trots liet VW gisteren zien dat het meer auto’s verkocht dan Toyota, en nam ook de omzet flink toe. Maar de winst groeit niet mee (WirtschaftsWoche).

Berlijn schaamt zich voor krakkemikkig vliegveld

Berlijners verontschuldigen zich steeds vaker bij internationale bezoekers voor het gammele vliegveld Tegel. De te kleine en overvolle terminal moet samen met Schönefeld de reizigers opvangen tot het nieuwe vliegveld opent. Maar dat gaat nog even duren (WirtschaftsWoche).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: