Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Aanslag op Duitse politicus, Berlijn wordt volwassen en Daimler wil weg op met zelfrijdende vrachtwagens

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: de onrust rond asielzoekers in Duitsland blijft aanhouden. De auto van een politicus werd opgeblazen, na ruzie is een asielzoekerscentrum in Beieren ontruimd en de politievakbond wil een demonstratieverbod rond de opvangcentra.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Onrust in Duitsland rond asielzoekers

Het blijft onrustig in de Saksische gemeente Freital. Na de protesten tegen asielzoekers is nu de auto van een Linke-politicus ontploft. De fractievoorzitter is voorstander van het opnemen van vluchtelingen (Spiegel Online).

Na ruzie tussen asielzoekers en omwonenden is een asielzoekerscentrum in Beieren ontruimd. De 20 vluchtelingen zijn op andere plekken ondergebracht (Stern).

De politie is het geweld tegen asielzoekers in Duitsland zat. De politievakbond eist een zone rond asielzoekerscentra waar niet gedemonstreerd mag worden (Spiegel Online).

Berlijnse startupscene wordt volwassen

Twee jaar geleden gold de Berlijnse startupscene nog als gehyped en te onvolwassen. Maar het nieuwste Startup Ecosystem Report blijkt dat de Duitse hoofdstad er een stukje beter voorstaat (Gründerszene).

Daimler wil snel testen met zelfrijdende vrachtwagens

Daimler-topman Wolfgang Bernhard liet afgelopen weekend weten de komende weken al met autonoom rijdende vrachtwagens te willen testen op Autobahn in Duitsland. Hij moet nog een paar vergunningen binnenslepen (Trends der Zukunft).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: