Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: Duitse autofabrikanten kopen Here van Nokia en betaalkosten drukken winst Zalando - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse autofabrikanten kopen Here van Nokia en betaalkosten drukken winst Zalando

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Zalando heeft een probleem met haar eigen klanten. De manier waarop ze betalen kost het webwarenhuis uit Berlijn veel geld, wat drukt op de inkomsten. Met de omzet gaat het wel beter dan verwacht.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Daimler, BMW en Audi kopen kaartendienst Here van Nokia

Het Finse techconcern Nokia doet haar kaartendienst Here voor een stuk minder weg dan werd verwacht. De Duitse autofabrikanten Daimler, BMW en Audi leggen samen 2,5 miljard euro neer voor de afdeling uit Berlijn. Er werd eerst gesproken over 4 miljard euro (manager magazin).

Betaalkosten remmen Zalando

De manier waarop klanten online betalen kan de kosten omhoog drijven. Die betaalkosten drukken de inkomsten bij het Berlijnse webwarenhuis Zalando. De omzet loopt wel beter dan verwacht (Handelsblatt).

Nabestaanden Germanwings-ramp boos

De toon tussen de nabestaanden van de slachtoffers van de Germanwings-ramp en Lufthansa wordt bijtender. Ze zijn niet enkel boos over het in hun ogen lage smartengeld (Handelsblatt).

Duitsland bang voor wifi

In heel Europa kan je makkelijk een vrije wifi-toegang vinden. In Duitsland zijn slechts 15.000 openbare wifi-netwerken te vinden. En dat heeft te maken met angst (FAZ).

SAP investeert alles in de cloud

Nu investeren, later terugverdienen. Het Duitse softwareconcern SAP is zichzelf opnieuw aan het uitvinden en zet daarbij alles op de cloud in plaats van de verkoop van software. Maar die investering kost geld, wat leidt tot ongenoegen bij de aandeelhouders (Handelsblatt).

Het gaat stiekem best goed met warenhuisketen Karstadt

De fusie met Kaufhof mislukte, maar het gaat eigenlijk helemaal niet zo slecht met warenhuisketen Karstadt. De daling van de omzet is gestopt (Der Tagesspiegel).

Duitse infrastructuurmiljarden komen terecht bij deze projecten

Duitsland trekt 2,7 miljard euro uit voor 72 wegenbouwprojecten. Op deze kaart is te zien waar de schop de grond in gaat (FAZ).

Karlsruhe schrapt opvoedpremie voor Duitse ouders

Het hooggerechtshof in Karlsruhe schrapt de omstreden opvoedpremie voor Duitse ouders die thuis willen blijven om hun kinderen op te voeden (WirtschaftsWoche).

Een nieuwe nederlaag voor de CSU, Nn het uitstel van het tolvignet gaat nu ook het tweede paradepaardje niet door (Der Tagesspiegel).

Mag je weer aan het werk in Duitsland als je bent ziek gemeld?

Werknemers in Duitsland moeten zich bij de dokter ziek melden. Deze schrijft vaak een briefje uit voor een week. Maar mag je weer aan het werk als je je na drie dagen alweer fit voelt? Een overzicht met handige feiten (WirtschaftsWoche).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: