Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: Merkel vs. Schäuble, Duitsland zit in zijn maag met ruim asielbeleid en nieuwe partij Lucke - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Merkel vs. Schäuble, Duitsland zit in zijn maag met ruim asielbeleid en nieuwe partij Lucke

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Merkel versus Schäuble. Heeft de Griekse crisis een wig gedreven tussen de twee mastodonten van de Duitse politiek? Merkel verklaart zich nader tijdens een zomerinterview en neemt daar een andere stelling in als haar partijgenoot.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Merkel vs. Schäuble

Een zomerinterview met politici? Veel saaier wordt het vaak niet. Heel anders is het als je bondskanselier Merkel voor de microfoon krijgt na zo’n brisante periode. De FAZ vindt dat ze het er goed van heeft afgebracht (FAZ).

Bekijk het hele interview van zondagavond:

 

Gevoelig is de gespannen verhouding tussen de belangrijkste tandem in de Duitse politiek, Merkel en haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Hij speelt met de gedachte om Griekenland een tijdje buiten de eurozone te laten vertoeven, iets waar Merkel – gezien het zomerinterview – maar weinig mee kan. Spiegel Online vraagt zich af of dit verschil van mening haar machtspositie aantast (Spiegel Online).

Merkel reageert ook op hoe ze het Palestijnse meisje troostte dat huilend vertelde dat ze waarschijnlijk Duitsland moet verlaten (Spiegel Online).

De Duitse kiezer waardeert het optreden van Merkel en Schäuble, in de peilingen stijgt de CDU/CSU (FAZ).

Protest tegen ruimhartig asielbeleid Duitsland groeit

Duitsland vangt steeds meer vluchtelingen op, ook steeds luider klinkt het protest daartegen. Asielzoekerscentra worden in brand gestoken, of demonstranten gaan de straat op. Tegelijk zijn ook veel Duitsers begaan met het lot van asielzoekers (Süddeutsche Zeitung).

Beieren voelt zich bedreigd door de toestroom, daarom wil minister-president Horst Seehofer de vluchtelingen afschrikken (Süddeutsche Zeitung)

Ook wordt het idee geopperd om migranten een Blue Card te geven (FAZ).

Weggejaagde AfD-leider begint nieuwe partij

Hij is koud weggejaagd uit de partij die hij zelf hielp oprichten, of oud-AfD-voorman Bernd Lucke heeft een nieuwe partij opgericht. Met Allianz für Fortschritt und Aufbruch (ALFA) trekt hij vooral teleurgestelde AfD’ers van de gematigde vleugel aan (Spiegel Online).

Wanneer de postbode melkboer wordt

Nog maar weinig Duitsers bestellen voedsel online. Maar de Deutsche Post ziet er toekomst in en wil de pakketbezorger de boodschappen laten brengen (Handelsblatt).

Renovatieplan voor de Autobahn

Het omstreden tolvignet komt voort uit de dringende behoefte van Duitsland om Autobahnen, bruggen en waterwegen te renoveren. Verkeersminister Dobrindt maakt vandaag renovatieplan bekend, er is bijna 3 miljard euro mee gemoeid (FAZ).

Rem op de huurprijs lijkt te werken in Berlijn

Berlijn heeft sinds 1 juni 2015 een rem op de huurprijs gezet. De voorstanders van de maatregel lijken bij de eerste cijfers al een beetje gelijk te krijgen (Handelsblatt).

Duitse handelsreis naar Iran

De inkt van de atoomdeal met Iran is nog nat, of de Duitse minister van Economie Sigmar Gabriel toog naar Iran, met in zijn kielzog het Duitse bedrijfsleven (Spiegel Online).

Dat andere Duitse wielerteam doet het goed in de Tour de France

Alle ogen waren gericht op Giant-Alpecin, maar nu lijkt vooral dat andere Duitse team Bora succes te hebben in de Tour de France. Het bijzondere verhaal van de Beierse sponsor en zijn team (Die Welt).

De hernieuwde aandacht voor wielrennen in Duitsland, zorgt er in ieder geval voor dat ook de interesse weer toeneemt.

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: