Ga naar inhoud

Eerste Nederlands-Duitse hackathon HollandHack levert frisse ideeën op

De eerste editie van HollandHack afgelopen zaterdag in Berlijn leverde meteen al een leuke mix van ideeën, ontmoetingen en interessante uitkomsten op. Met deelnemers uit Nederland, Duitsland, België en de Verenigde Staten dacht een bont gezelschap na over hoe je verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland zichtbaar maakt.

De eerste Nederlands-Duitse hackathon HollandHack is een initiatief van datatoolontwikkelaar Keydatos en Duitslandnieuws. In het Berlijnse kantoor van servicebureau Fingerspitzengefühl vormden zich drie teams die elk er over na gingen denken hoe je een grensoverschrijdende kwestie in een visualisatie vat. Het event was mogelijk dankzij de steun van ClubCollect.

De dag werd afgesloten met een een barbecue. Het moment waarop de jury bekend maakte wel team er met de winst vandoor ging.

Jurylid Ancilla Tilia geeft feedback op de teams. Foto: Duitslandnieuws
Jurylid Ancilla Tilia geeft feedback op de teams. Foto: Duitslandnieuws

 

Volgens jurylid Ancilla Tilia hebben de teams in korte tijd aan interessante ideeën gewerkt met potentie om er meer van te maken. De jury bestond verder uit Jeroen Wollaars (Duitsland-correspondent NOS), Sigrid Streifer (Economisch adviseur creatieve industrie Nederlandse ambassade Berlijn) en Roy van Veen (startupmentor en ondernemer).

 

Bernard van der Wees (co-founder Keydatos) staat klaar met bubbels voor de deelnemers.
Bernard van der Wees (co-founder Keydatos) staat klaar met bubbels voor de deelnemers.

 

De resultaten van de teams worden de komende weken gepresenteerd op Duitslandnieuws. De groepen stortten zich op thema’s als genderverschillen, privacy en culturele verschillen.

Duitslandnieuws over HollandHack

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: