Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Waarom beursgangen in Duitsland niet lukken en een Soli voor Griekenland

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het wil niet lukken bij Duitse beursgangen de laatste tijd, vandaag gaat German Startup Groups het proberen. Een econoom pleit voor Soli en er worden weer flink meer auto's verkocht in Europa, vooral in Duitsland.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Waarom beursgangen in Duitsland niet lukken

Vijf beursgangen, drie hebben afgezegd, twee zijn gestruikeld. Het lukt Duitse startups op dit moment domweg niet (FAZ).

Vandaag gaat German Startups Group naar de beurs en daarvan willen kleine beleggers profiteren (Der Tagesspiegel).

Buiten Berlijn worden steeds minder bedrijfjes begonnen, de Duitse regering denkt dat er veel te winnen is bij het snoeien in de bureaucratie (FAZ).

Econoom pleit voor ‘Soli’ voor Griekenland

Om een reddingsboei voor Griekenland te financieren moet Duitsland de ‘Soli-heffing‘ naar 8% verhogen. Deze belasting werd na de val van de Muur opgericht om de verschillen tussen oost en west te verkleinen. Het voorstel komt van een vooraanstaand econoom (FAZ).

Meer auto’s verkocht in Europa

De Europese automarkt leeft weer op, in juni werden bijna 1,4 miljoen voertuigen verkocht – een stijging van bijna 15% in vergelijking met vorig jaar. Duitsland laat de grootste groei zien (Handelsblatt).

Groei Vapiano heeft zijn prijs

Vapiano groeit al jaren stormachtig hard. Maar dat heeft zijn prijs, de Italiaanse restaurantketen uit Duitsland kampt met tegenwind. Nieuws over het bedriegen van medewerkers en lange wachttijden werpen een smet op het imago (Handelsblatt).

Ophef over troostende Merkel bij Duitse ‘Mauro’

Angela Merkel ging met scholieren praten over het thema ‘Goed leven in Duitsland’. Dat ging goed tot een Libanees meisje de bondskanselier confronteerde met het feit dat zij in onzekerheid verblijft om te mogen blijven. Merkel ging de harde boodschap niet uit de weg, waarop het meisje in huilen uitbarstte en de machtigste vrouw van Duitsland op haar toeliep om te troosten. In Duitsland is een heftige discussie ontstaan. Was Merkel te hard, of reageerde ze goed?  (Der Tagesspiegel).

De meest bekeken video’s van het voorval duren 1 of 2 minuten. Bekijk hier de lange versie:

https://www.youtube.com/watch?v=UIjXkg33EDA

Nederlandse e-auto is niet klein

Aandacht in Duitsland voor de Eindhovense studenten van de Technische Universiteit die de elektrische auto Stella ontwikkelen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een e-auto niet klein te zijn (WirtschaftsWoche).

Duitse opvolger Neelie Kroes weet te weinig van ict

De Duitser Günther Oettinger heeft Neelie Kroes opgevolgd als eurocommissaris voor ict en telecom. Eerder viel hij op door zijn gebrekkige Engels, wat hij inmiddels verbeterd heeft. Maar over zijn nieuwe portefeuille moet hij nog veel leren (WirtschaftsWoche).

Oettinger viel op door zijn gebrekkige Engels, inmiddels zou hij soepeler uit zijn woorden kunnen komen.

Iedereen wil op de foto in Fucking

Een selfie maken met het naambord van het Oostenrijkse dorpje Fucking, Poppendorf of Votzenthal. Steeds meer toeristen rijden er graag voor om en daar proberen de dorpjes van te profiteren. In Fucking moeten de borden zelfs beschermd worden tegen diefstal (Die Welt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: