Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Bondsdag stemt vrijdag over Grieken, kritiek op Duitsland en onvermoeibare Merkel

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Merkel heeft een drukke agenda. Vrijdag trof ze een Youtube-ster, het weekend bracht ze door in Brussel om te onderhandelen over Griekenland. Duitsland krijgt zware kritiek voor het vasthouden aan de harde lijn.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Bondsdag stemt vrijdag over hulppakket Griekenland

De Bondsdag stemt eind deze week over een eventueel derde hulppakket voor Griekenland. Het wordt naar verwachting geen hamerstuk (Die Welt).

Duitsland ‘begint Derde Wereldoorlog’

De harde lijn van Duitsland in de onderhandelingen met Griekenland schiet bij veel mensen wereldwijd in het verkeerde keelgat. Vooral één voorstel van minister van Financiën Wolfgang Schäuble wordt betiteld als Staatsreich, vergelijkingen met de Wereldoorlogen worden gemaakt. Bild-hoofdredacteur Kai Diekmann staat volkomen aan de andere kant van het spectrum en vraagt hardop af of Schäuble niet de betere bondskanselier zou zijn (Der Tagesspiegel).

Dijsselbloem herkozen

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is herkozen als voorzitter van de Eurogroep. Duitsland steunde lang zijn Spaanse opponent Guindos, maar switchte uit waardering voor het optreden van Dijsselbloem tijdens de onderhandelingen met Griekenland (Handelsblatt). Ook tijdens de onderhandelingen gold Nederland als beste bondgenoot van Duitsland (Die Welt).

Onvermoeibare Merkel

Na lange nachten in Brussel riep bondskanselier Merkel maandagmiddag op tot meer vrouwen op topposities. Dat deed ze bij de oprichting van een carrièrenetwerk in Berlijn (Süddeutsche Zeitung).

Ook Youtube-ster krijgt Merkel niet van haar stuk

Merkel gaf zoals beloofd een interview aan Youtube-ster LeFloid. Hij kon maar lastig door haar antwoorden heenprikken. Zelfs in ‘Neuland‘ houdt Merkel stand (Der Tagesspiegel).

Aldi verovert de wereld

Wordt de hele wereld Aldi-land? De expansie wereldwijd gaat maar verder, de teller staat nu op 10.350 winkels in 17 landen. Maar één van de twee discounters heeft maar echt succes buiten Duitsland (Handelsblatt).

CSU voelt zich gedwongen om van wintertraditie af te stappen

Al veertig jaar komt de CSU in januari bijeen in het idyllische Wildbath Kreuth. Maar nu de huur ineens omhoog gaat moet de partij van Horst Seehofer ineens naar een goedkoper onderkomen zoeken (Der Spiegel).

De best gelezen artikelen:

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: