Ga naar inhoud

Duitse Youtube-ster mag bondskanselier Merkel interviewen

De Duitse vlogger LeFloid heeft 2,6 miljoen volgers op zijn youtube-kanaal. Vrijdag mocht hij bondskanselier Merkel interviewen. Iedereen kon via #NetzfragtMerkel vragen indienen en de respons daarop was enorm: 14.000 vragen kwamen binnen. Merkel hoopt hiermee een jonger publiek te bereiken. Critici menen dat de youtube-ster zich laat gebruiken door de pr-machine van Merkel.

De ARD laat een kleine selectie zien van de 14.000 vragen. LeFloid bepaalde welke aan Merkel werden voorgelegd. Het interview komt maandag na 18.00 uur online, schrijft Duitslandweb.

Als publiciteitsstunt is het nu al geslaagd: alle media berichtten over het op handen zijnde interview. Experts duidden het fenomeen vlogger en deze nieuwe vorm van journalistiek; Der Spiegel en anderen brengen korte portretjes van LeFloid.

Gevallen voor de Merkel-PR

Der Tagesspiegel waarschuwt in een commentaar dat LeFloid zich laat misbruiken voor de pr van de kanselier en journalisten tonen zich verbaasd dat LeFloid een interview kreeg toegezegd; interviewverzoeken aan het Kanzleramt worden meestal afgewezen en het geplande interview met de ARD op zondag sneuvelde door de onderhandelingen met Griekenland. Lees meer bij Tagesschau

Duitslandnieuws over Angela Merkel

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: