Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Gevecht om Nivea-blauw, Duits platteland loopt leeg en bedenk filmtitels voor AfD-drama

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsers trekken massaal naar de stad, waardoor het platteland leegloopt. Bovendien veroudert de bevolking en gaat dat extra hard bij de achterblijvende bevolking, blijkt uit onderzoek van de Bertelsmannstiftung.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Getouwtrek om Nivea-blauw

Heeft fabrikant Beiersdorf het alleenrecht op de bekende blauwe Niveau-kleur? Of mogen anderen het blauw ook gebruiken? Het patentenbureau gaat zich nog een keer over de zaak buigen (FAZ).

Duitsland veroudert en het platteland loopt leeg

Steden groeien, het platteland loopt leeg en Duitsland wordt steeds ouder. Een belangrijk onderzoek van de Bertelsmannstiftung toont aan hoe Duitsland verandert en welke problemen dat oplevert (FAZ).

Bron: FAZ
Bron: FAZ

Duitsland wil einde aan doden haantjes

Miljoenen mannelijke kuikentjes verdwijnen jaarlijks in de shredder of worden vergast. Het Duitse ministerie van Landbouw wil daar in 2017 een einde aan maken, maar of dit ook echt gebeurt is nog onzeker (Süddeutsche Zeitung).

Van Europa mogen meer schadelijke stoffen in speelgoed zitten dan Duitsland wil

Het Europees Gerechtshof in Luxemburg heeft bepaald de grenswaarden voor zware metalen in speelgoed niet omhoog moeten. Duitsland wilde de verandering van Europese richtlijnen in 2009 niet volgen en was daarom een procedure tegen de versoepeling begonnen.  Het Hof baseert het oordeel op een Nederlands onderzoek dat bestudeerde aan hoeveel zware metalen kinderen kunnen worden blootgesteld zonder dat ze gevaar lopen. Hieruit bleek dat hogere waardes van antimoon, arsenicum en kwikzilver dan Duitsland toestaat niet schadelijk zijn (Süddeutsche Zeitung)

Duits bedrijfsleven negeert vrouwenquotum

Een wet zonder sancties is een tijger zonder tanden. Dat lijkt te gelden voor het flexibele vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven in Duitsland (Handelsblatt).

Henkel grijpt naast overname Wella

Henkel gold als favoriet voor het overnemen van shampoofabrikant Wella. Maar het Amerikaanse concern Coty gaat er met de buit vandoor (Spiegel Online).

Weggestemde AfD-leider wil nu eigen partij beginnen

De bij de AfD weggestemde partijleider Bernd Lucke wil nu een eigen partij beginnen (Spiegel Online). Twitterend Duitsland maakt zich vrolijk over het politieke drama en verzon passende filmtitels als ‘Liebling, ich hab’ die Partei geschrumpft‘, naar ‘Honey, I Shrunk the Kids(Der Tagesspiegel).

Doe mee en plaats je eigen AfD-filmtitels in de reacties.

De best gelezen artikelen:

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: