Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Rotkäppchen op jacht, ruzie over warme broodjes en Merkel praat over Neuland

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Roodkapje uit Oost-Duitsland jaagt op likeur en bij Aldi wordt gevochten om warme broodjes. Vrijdag ontvangt Merkel een Duitse Youtube-ster. Met hem gaat ze praten over vragen die zijn ingediend door zijn fans.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Rotkäppchen op overnamejacht

Bubbelwijn-fabrikant Rotkäppchen Mumm staat bekend als één van de weinige Oost-Duitse fabrikanten die succesvol de val van de Muur wist te overleven. En het succes gaat verder, nu wil het bedrijf likeurproducent Zahna overnemen (Handelsblatt).

Duitse bakkersruzie maakt wanhopig

Bakt Aldi Süd zijn broodjes, of worden ze slechts opgewarmd? Over deze vraag wordt al jaren voor de rechter gevochten. Nu bemoeit een expert zich ermee en zijn oordeel maakt wanhopig, want beide partijen zien er hun eigen gelijk in (Die Welt).

Pegida gaat voor deelstaatverkiezingen

Anti-islambeweging Pegida wil meedoen aan de deelstaatsverkiezingen. Voorman Lutz Bachmann zoekt kandidaten voor de komende verkiezingen in het Zuid-Duitse Baden Württemberg. Eerder haalde een burgemeesterskandidaat in Dresden 10% (FAZ).

Merkel praat met Youtube-ster over internet en homohuwelijk

Bondskanselier Merkel ontvangt vrijdag de Duitse Youtube-ster Le Floid, die via zijn kanaal meer dan twee miljoen jongere kijkers heeft. Ze gaan praten over internet, dat recent nog door Merkel als ‘Neuland’ werd bestempeld, ook het homohuwelijk en vluchtelingen staan op de agenda. Griekenland interesseert de jongeren minder, een meer prangende vraag: heeft Merkel Whatsapp? (FAZ).

Duitse productie stagneert

De productie van Duitse bedrijven is in mei verrassend gestagneerd (Focus Online).

Top 5 juni »

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: