Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: Vrijstelling erfbelasting blijft, piloten willen weer staken en AfD-prominenten stappen op - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Vrijstelling erfbelasting blijft, piloten willen weer staken en AfD-prominenten stappen op

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Eigenaren van familiebedrijven kunnen ook in de toekomst pijnloos hun bedrijf overdoen aan hun kinderen. De regering speelde met de gedachte een erfbelasting in te voeren. Maar in het huidige compromis is een grote vrijstelling opgenomen.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Compromis over omstreden erfbelasting

Duitse familiebedrijven kunnen opgelucht ademhalen nu de regering de vrijstelling voor overnames door kinderen in stand wil houden. Familiebedrijven vreesden faillissementen als de heffing zou werden ingevoerd (WirtschaftsWoche).

Opnieuw dreiging pilotenstaking

Nu de stakingen bij de postbodes en de machinisten zijn afgewend, dreigen de piloten weer het werk neer te leggen. Al een jaar zijn de vakbonden in conflict met de luchtvaartmaatschappijen over loon en arbeidsvoorwaarden. De onderhandelingen zijn mislukt (Die Welt). Naast Lufthansa willen ook piloten van budgetmaatschappij Easyjet meedoen midden in de vakantieperiode (Handelsblatt). Tegelijkertijd dreigt een reorganisatie bij AirBerlin waarbij sprake is van inkrimping (Handelsblatt).

Leegloop bij AfD

Met het wegstemmen van politiek leider Lucke hebben diverse prominente AfD-partijleden hun lidmaatschap opgezegd (FAZ). Lucke zelf heeft dat nog niet gedaan, hij wil peilen of er voldoende animo is voor het oprichten van een nieuwe meer gematigde partij. Hij ziet in het overblijfsel van de mede door hem opgerichte partij een verzameling van rechtsextreme NPD’ers en Pegida-aanhangers in schaapskleren. De nieuwe AfD-leider Frauke Petry weerspreekt dat de partij naar rechts rukt (Der Tagesspiegel). Petry wilde haar overwinning vieren in een Biergarten in Essen. Andere gasten hadden daar geen zin in. Een man schreeuwt: ‘Hou op, ik wil met jullie niets te maken hebben. Dit is geen politieke bijeenkomst, ik ben hier om bier te drinken’ (N-TV).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: