Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Schäuble populairder, Duits asielbeleid strenger en poststaking brengt bijen in gevaar

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De schuldencrisis in Griekenland pakt goed uit voor de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Electoraal gezien dan. De nestor van het derde kabinet Merkel maakt zich met zijn strenge opstelling populairder onder zijn eigen bevolking.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Schäuble door Griekenland-crisis populairder dan ooit

Een ruime meerderheid in Duitsland houdt de Griekse regering verantwoordelijk voor de escalatie van de afgelopen week. En minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) is geliefder dan ooit (Tagesschau).

Duitsland maakt asielbeleid strenger

De Bondsdag heeft voor een omvangrijke hervorming van het asielbeleid gestemd. Enerzijds wordt het lastiger om een verblijfsvergunning te krijgen, anderzijds geldt er een pardon voor een groep van 30.000 twijfelgevallen (Spiegel Online).

Bijenkoninginnen in gevaar door stakende postbodes

De stakende postodes brengen het leven van veel bijenkoninginnen in gevaar. De Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt belde met topman Frank Appel van de Deutsche Post om te zorgen dat de koninginnen alsnog bij de imkers terecht komen (Bild Zeitung).

Ruzie AfD houdt aan vlak voor partijdag

De eurokritische partij AfD kiest dit weekend op een partijdag nieuwe aanvoerders. De twee kandidaten Lucke en Petry kunnen elkaar niet luchten of zien, blijkt uit audiofragmenten. Ze kunnen ook nog tot elkaar veroordeeld worden (Spiegel Online).

CDU wil gezinnen meer ontlasten

De CDU wil gezinnen nog meer ontlasten. Daarmee moet het voor ouders aantrekkelijker worden om kinderen te krijgen. Duitsland heeft de sterkst verouderde bevolking van Europa (Bild).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: