Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Akkoord voor machinisten, Elbe voorlopig niet dieper en klachten minimumloon afgewezen

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Een waar kunststukje van de onderhandelaars. Met veel pijn en moeite en na drie weken onderhandelen ligt er nu een akkoord tussen de machinisten en de Deutsche Bahn. Het goede nieuws voor de reizigers is dat er voorlopig geen stakingen meer te vrezen zijn.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Akkoord tussen machinisten en Deutsche Bahn

Na maanden van onenigheid een flink aantal stakingen en weken onderhandelen ligt er eindelijk een akkoord tussen de machinisten en de Duitse spoorwegen. Tot en met september 2016 wordt er sowieso niet meer gestaakt, door vakbond GDL tenminste (Der Tagesspiegel).

Elbe voorlopig niet dieper

Een domper voor het bedrijfsleven van Hamburg. Zij willen de Elbe verbreden en uitdiepen zodat ook de nieuwste generatie containerschepen de haven kan bereiken. Milieuactivisten weten het voorlopig tegen te houden, de zaak wordt nu doorgeschoven naar het hooggerechtshof in Leipzig, waarmee de plannen sowieso vertraging oplopen (FAZ).

Klachten over bureaucratisch minimumloon afgewezen

Het federale hooggerechtshof van Duitsland in Karlsruhe heeft drie klachten over het minimumloon afgewezen. Een van die klachten kwam van buitenlandse chauffeurs die met de maatregel sinds januari zijn opgezadeld met een enorme berg papierwerk (Süddeutsche Zeitung).

Duitse bedrijfsleven baalt van koppig Beieren

Het Duitse bedrijfsleven eist dat Beieren haar verzet staakt tegen het bouwen van stroomsnelwegen. De Beierse politiek speurt veel verzet bij de lokale bevolking, bedrijven willen stroom uit het windrijke noorden halen nu steeds meer kerncentrales sluiten (FAZ).

Nieuwe topman Deutsche Bank spreekt duidelijke taal

Op zijn eerste werkdag als baas van de Deutsche Bank heeft de Brit John Cryan hard uitgehaald naar zijn voorgangers. Bij veel medewerkers klapperden de oren vanwege zijn duidelijke taal over het slechte imago van de bank (Handelsblatt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: