Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: Babyboom onder studenten en NS-dochterbedrijf wint aanbesteding - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Babyboom onder studenten en NS-dochterbedrijf wint aanbesteding

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag het NS-dochterbedrijf, Abellio Rail NRW, dat actief gaat zijn op het Duitse spoor en daarmee Deutsche Bahn verdringt. Ook lijken Duitse studenten voor een babyboom te zorgen. Tenslotte waarom beleggers zoveel verwachten van de nieuwe CEO van Deutsche Bank.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Lidl en Aldi blijven elkaar vliegen afvangen

De Duitse discounter bestrijden elkaar op leven en dood. Om klanten in de supermarkten te lokken worden winkels opnieuw ingericht én geïnvesteerd in het personeel. Op dit moment gebruikt Aldi-Sud nog 7 procent zogeheten mini-jobbers. Maar dat percentage wordt teruggebracht. Ook gaat het minimumloon omhoog naar 12 euro per uur. Inderdaad, 50 eurocent meer dan Lidl. (Stern)

Jubelende berichten over nieuwe CEO Deutsche Bank

Volgers in de bankensector komen woorden tekort om de nieuwe CEO van Deutsche Bank, Cryan te bejubelen. Eerdere was de 54-jarige bankier van 2008 tot 2011 chef bij het Zwitserse UBS. Daar stond hij bekend als een harde saneerder. (Stern)

Grote fouten in Griekenland-crisis

Van de vele liveblogs van de kranten in de Griekenland-crisis behoort die van de Frankfurter Allgemeine Zeitung tot de beste. In de papieren krant vanochtend een kritische Duitse analyse over de fouten die zijn gemaakt. (FAZ)

Serie branden in asielzoekercentra

Wat gaat er achter de serie branden in asielzoekercentra schuil? Het doet herinneren aan de jaren ’90 waarin een golf van rechts-extreem geweld door Duitsland trok. Wat zijn de parellellen en zijn er ook verschillen? (Die Zeit)

Babyboom onder studenten

Het is misschien nog niet zo ver, maar onderzoek onder studenten toont aan dat een ware kindergolf te verwachten is. Studenten zouden namelijk liever een familie stichten dan alles opzij zetten voor een succesvolle carrière. (FAZ)

National Express en Abellio Rail NRW (NS) op Duitse spoor actief

Groot succes voor het dochterbedrijf van NS, Abellio Rail NRW, bij de aanbesteding van spoorlijnen in Duitsland. Gaat om lijnen rondom Aken, Keulen en verder in het Ruhr-gebied. Pittig staaltje concurrentie dus voor Deutsche Bahn. Zou de zo vurig gewenste concurrentie op het Europese spoor dan daadwerkelijk handen en voeten krijgen? (Meer bij Stern)

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: