Ga naar inhoud

De Top 5 van juni: Het verkeerslicht in Dresden dat al 25 jaar op rood staat

Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van de maand juni: Dat Duitse bureaucratie soms bijzondere gevolgen kan hebben, beroerde de lezers van Duitslandnieuws afgelopen maand het meest. Het verkeerslicht dat vanwege de verordeningen al een kwart eeuw op rood staat, kreeg de meeste kliks. Ook was er veel aandacht voor het prijsniveau, mensenrechten en de stijl van Merkel.

De vijf meest gelezen artikelen van juni:

1. In Dresden staat dit verkeerslicht al 25 jaar op rood

De Duitse bureaucratie is berucht. Stapels paperassen, faxen, het doorworstelen van bestuurslagen om bij de juiste persoon te komen en op zijn zachtst gezegd bijzondere regeltjes. Tv-programma extra3 stuitte op een parel der Duitse bureaucratie; een verkeerslicht uit Dresden dat – omdat de wet het zo voorschrijft – al 25 jaar op rood staat.

2. Bij de oosterburen zijn de boodschappen goedkoper

In Duitsland is het leven goedkoper dan in Nederland. Opvallend is dat Duitsland het prijsniveau stabiel wist te houden, en dat in Nederland de prijzen stegen.

3. Boris Dittrich: Aan familiebedrijven zie je dat Duitsland niet snel verandert

Boris Dittrich is namens Human Rights Watch vanuit Berlijn pleitbezorger voor de LGBT-rechten. Volgens hem speelt religie in Duitsland een veel grotere rol in samenleving dan in Nederland waardoor veranderingen langzamer gaan. “Dat zie je terug in hoe belangrijk familiebedrijven zijn hier.”

4. Hoe Angela Merkel haar machtsspel totaal anders speelt dan haar voorgangers

it jaar is Angela Merkel precies 10 jaar bondskanselier. Ze wordt al een aantal jaar uitgeroepen tot de machtigste vrouw ter wereld. Hoe speelt zij eigenlijk haar machtsspel? Ze is totaal anders dan haar voorgangers. Geen haantjesgedrag en driftig machtsvertoon. Maar ze is ook de vrouw zonder handtas die altijd onderschat wordt. Ze is de uitvinder van het ‘Merkiavellisme’.

5. Grafiek: De 10 meest succesvolle webshops van Duitsland

Duitsland telt meer dan een half miljoen webshops. De prognose is dat de Duitse ecommercemarkt ook dit jaar weer met dubbele cijfers zal groeien. Analisten gaan uit van een totale omzet van 43,6 miljard euro. Tchibo, Zalando en Quelle voeren de lijst aan. Daaruit blijkt dat de webwinkel met de meeste bezoekers niet automatisch ook het beste verkoopt.

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: