Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: Coffeeshops voor Berlijn, het nieuwe Tröglitz heet Freital en beertjes voor de rechter - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Coffeeshops voor Berlijn, het nieuwe Tröglitz heet Freital en beertjes voor de rechter

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Wat hebben Hells Angels en gummibeertjes gemeen? Ze staan vandaag allebei in Duitsland voor de rechter. Verder zou Berlijn zomaar twee coffeeshops kunnen krijgen en heeft extreemrechts een nieuw Tröglitz gevonden.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Berlijn wil twee coffeeshops

Al jaren zit Berlijn met drugsverkopers in de maag. Deze winter werd Görlitzerpark dat vergeven was van dealers door de politie ontruimd. Een jaar eerder raadde de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan op bezoek in de Duitse hoofdstad aan een coffeeshop te openen. Een deelgemeente wil het nu gaan proberen, één gram wiet moet er 10 euro kosten (Der Tagesspiegel).

Duitsland wil Hells Angels aan te pakken

Duitsland volhardt in Hells Angels-zaak. Proces draait om kroongetuige. Alle motorbendes moeten op hun tellen passen (Berliner Zeitung).

Het nieuwe Tröglitz heet Freital

Nu de protesten tegen asielzoekers in het dorpje Tröglitz zijn gaan liggen, heeft extreemrechts in Freital een nieuwe plek gevonden om te demonstreren. Protesten tegen komst van 280 asielzoekers. Pegida loopt mee in demonstraties (Zeit Online).

Laatste ronde onderhandelingen machinisten

De bemiddelingspoging tussen de machinistenvakbonden en Deutsche Bahn loopt vandaag af. Dan wordt ook bekend of nieuwe stakingen mogelijk weer te verwachten zijn (Stern).

AfD praat in Griekenland over Grexit

De AfD eist al sinds de oprichting dat Griekenland uit de euro stapt. Nu is voorvrouw Frauke Petry naar Athene gereisd om daar gesprekken te voeren (Spiegel Online). Haar rivaal Bernd Lucke lacht in zijn vuistje (Süddeutsche Zeitung).

Duitse lonen stijgen, verschillen worden groter

De lonen in Duitsland zullen blijven stijgen, maar tegelijkertijd worden de verschillen tussen rijk en arm nog groter, blijkt uit onderzoek van de Bertelsmann Stiftung en Prognos AG (Süddeutsche Zeitung).

Aldi en Lidl weer in prijzenoorlog

De grote discounters verliezen voor het eerst sinds jaren weer marktaandeel. Met agressieve prijsverlagingen hopen ze de omzet weer te kunnen opkrikken. Nu slaat Lidl toe (Handelsblatt).

Beertjes voor de rechter

Je zou je maar vergissen. De ‘Goldbär’ van Haribo en de chocolade-teddy van Lindt in gouden verpakken lijken teveel op elkaar naar de smaak van de gummiberenfabrikant. Vandaag beslist de rechter (Der Tagesspiegel).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: