Ga naar inhoud

Krantenkiosk: De Queen vreest splijten EU, opname ontmaskert artsen en ophef over islamitisch symbool

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Begin deze week waren de meeste mensen in Europa nog optimistisch over dat er snel een oplossing zou komen in de Grexit-onderhandelingen. Maar toen kwam de Duitse minister van Financiën Schäuble en hij zei 'nee'.

Einen wunderschönen guten Morgen!

De Queen waarschuwt voor uiteenvallen Europa

De Britse Koningin waarschuwt voor breuk in Europese Unie bij bezoek aan Merkel gisteren in Berlijn. Ze sprak over gevaren uit het oosten en het westen die Europa bedreigen (FAZ).

Geheime opname ontmaskert Duitse artsen

Duitse chirurgen moeten een forse boete betalen omdat ze bleken te roddelden over hun patiënt tijdens de operatie. De patiënt hoorde later hoe de artsen over hem dachten omdat hij alles had opgenomen met zijn telefoon (Focus Online).

Ophef over islamitisch symbool in Beieren

Hevige protesten na Halve Maan-symbool tijdens Ramadan in Beieren. De Zuid-Duitse omroep schrapt het islamitische logo in de uitzendingen (Zeit Online).

Hoe Duitsland naar de fusie van Albert Heijn kijkt

Ook in Duitsland valt de fusie tussen het Nederlandse Albert Heijn en het Vlaamse Delhaize op. Volgens (FAZ) brengt de deal het nieuwe concern naar de wereldtop.

Gabriel ziet af van kolenheffing

De Duitse minister van Economische Zaken en Energie Sigmar Gabriel (SPD) ziet af van het invoeren van een kolenheffing. Hij geeft daarmee gehoor aan de zorgen om arbeidsplaatsen in grote energiecentrales in Lausitz en het Rijnland (Der Tagesspiegel).

Hamburg hoopt op plekje UNESCO-werelderfgoedlijst

Duitsland kent al 39 plekken op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Komende maand wordt bekend of ook de Hamburgse pakhuizen van Speicherstadt er bij komen (Focus Online).

De reality check van Schäuble over Grexit

Brussel werd maandag wakker met optimisme over de Griekenland-onderhandelingen. Toen kwam de Duitse minister Schäuble van Financiën. Hij zei ‘nee’ (POLITICO).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: