Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Miljarden voor Rocket Internet, minder wapenexport en nederlaag voor AfD-leider

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Rocket Internet draait nog lang geen winst, maar bedelde al wel om extra miljarden bij de aandeelhouders. De startupbroedmachine uit Berlijn sloeg daarbij niet de agressieve toon aan waar het mee bekend werd.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Extra miljarden voor Rocket Internet

Op de eerste aandeelhoudersvergadering van Rocket Internet sinds de beursgang slaat de ‘agressiefste man van het internet’ Oliver Samwer een rustige toon aan (Handelsblatt). Veel concreets heeft hij nog niet te brengen. Alle nieuwe projecten schrijven nog verlies. Slechts één kandidaat heeft de potentie om veel geld op te halen (Süddeutsche Zeitung). Samwer wil extra miljarden ophalen (Der Tagesspiegel), (Die Welt).

Duitsland exporteert minder wapens

De Duitse wapenexport is naar de laagste stand gedaald in zeven jaar tijd. Een grote rol speelt de regering die een aantal deals tegenhield (Handelsblatt).

Nederlaag voor AfD-leider Bernd Lucke

AfD-leider Bernd Lucke wilde met zijn ‘Weckruf‘ de gematigde krachten binnen de conservatieve partij verbinden, maar zijn actie is niet geoorloofd, oordeelde een rechter. En dat is een opsteker voor zijn rivaal Frauke Petry die de meer nationaal-conservatieve vleugel aanvoert (Der Tagesspiegel).

Beieren boos over kernafval

Nog een conflict tussen Beieren en de federale regering. Milieuminister Barbara Hendricks (SPD) wil tegen de zin van de Zuid-Duitse deelstaat daar kernafval opslaan. Ze kan eventueel haar zin doordrijven zonder toestemming van Beieren (Die Zeit).

Regering bespaart niet op Facebook

Sinds eind februari zit heeft de Duitse regering een Facebook-pagina om een jonger publiek aan te spreken. Daarvoor worden kosten nog moeite gespaard, raad eens hoeveel dat kost? (Der Tagesspiegel).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: