Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 3 Voormalige staatsbedrijven staken, Duitse banken lopen achter en gratis wifi in Berlijn

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Lufthansa, Deutsche Post en Deutsche Bahn. Allen voormalige staatsbedrijven waar de komende dagen driftig onderhandeld wordt. Vakbonden eisen meer loon, werkgevers houden de poot stijf. Een overzicht van waar er stakingen dreigen.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Waarom voormalige staatsbedrijven staken

Het worden stormachtige dagen bij drie voormalige staatsbedrijven. Bij Lufthansa, de Post en de Bahn moet er deze week een beslissing vallen in de loononderhandelingen. Meer stakingen dreigen, een overzicht (Der Tagesspiegel).

Duitse banken lopen achter

Ook de nationale bank van Duitsland vindt dat de meeste Duitse banken achterlopen op hun Europese concurrenten. De Bundesbank raadt daarom aan om bijvoorbeeld een flink aantal filialen te sluiten (Handelsblatt).

Berlijn krijgt 650 gratis wifi-netwerken

Gaat het dan echt gebeuren? Een jong bedrijf uit Frankenland wil in Berlijn op 650 plekken gratis wifi-spots neerzetten. Een unicum, want Duitsland is dankzij verouderde regeltjes een wifi-woestijn (Die Welt).

Beroemde DDR-functionaris overleden

Bijna niemand uit de DDR reisde zo vaak heen en weer tussen Oost en West als Alexander Schalck-Golodkowski, hij bewoog tussen twee politieke werelden en regelde voor de DDR broodnodige deviezen in West-Duitsland. Zaken deed hij met de Beierse politicus Franz Josef Strauß. Nu is Schalck-Golodkowski overleden (Der Tagesspiegel).

Nieuwbouw op plek Tacheles

Het symbool voor de wilde jaren negentig in Berlijn Tacheles staat drie jaar leeg. Een beroemd architectenbureau mag er een nieuw cultureel gebouw neerzetten (Berliner Zeitung).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: