Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Prijzen stijgen, Deutsche Bahn verliest van NS en Berlijnse sms-butler populair

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Een afspraak maken bij de tandarts, een hotel boeken of bloemen bestellen voor je vriendin. De Berlijnse app GoButler timmert er hard mee aan de weg en heeft sinds maart 50.000 gebruikers in heel Duitsland voor gewonnen.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Prijzen stijgen weer in Duitsland

In mei waren producten en diensten gemiddeld 0,7% duurder dan een jaar geleden. Dat is de sterkste stijging sinds afgelopen oktober (Der Tagesspiegel).

Deutsche Bahn verliest van NS

De Duitse overheid investeert meer dan 2 miljard euro om het regionale treinverkeer tussen het Rijnland en het Ruhrgebied te verbeteren. Maar de Deutsche Bahn grijpt naast die klus. Een Britse aanbieder en een dochter van de NS hadden een beter voorstel ingediend (Süddeutsche Zeitung).

Berlijnse sms-butler populair

Je hoeft je butler enkel een berichtje te sturen, en hij maakt je afspraak bij de dokter of reserveert een hotel. Dingen waar je vaak net even geen tijd voor hebt worden nu digitaal opgelost door apps zoals het Berlijnse GoButler. De startup haalde de afgelopen maanden tienduizenden gebruikers binnen (Handelsblatt).

Mkb’ers verdienen steun bij digitalisering

Hervorming van het auteursrecht, verbeteren van de digitale infrastructuur en het opheffen van nationale grenzen in internethandel: de plannen voor een digitaal Europa zijn ambitieus, Maar experts waarschuwen er voor dat het midden- en kleinbedrijf niet kan meekomen in de digitalisering en dus meer ondersteuning verdient. Ook omdat ze gelden als de ruggengraat van de economie (Euractiv).

Hoe de Duitse stations weer aantrekkelijk moeten worden

In veel steden zijn trein stations smoezelig, ’s avonds donker en verlaten en vaak een ‘overslagplek’ voor drugs. Zo wil de Deutsche Bahn haar 5.400 stations aantrekkelijker maken (FAZ)

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: