Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Geen profijt lage olieprijs, werken zonder verblijfsvergunning en AfD-strijd stokt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Met regelmaat pleiten Duitse werkgevers ervoor om asielzoekers makkelijker aan het werk te helpen. Dat moet de integratie verbeteren, maar ook de nodige handjes opleveren in Duitse fabrieken. Zelfs als de verblijfsvergunning niet rond is.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Consumenten profiteren niet van lage olieprijs

Bier, computers en vliegtickets – veel producten zouden goedkoper kunnen zijn nu de olieprijs is gedaald. Maar de producenten laten hun klanten er niet van profiteren (Handelsblatt).

Werkgevers willen asielzoekers makkelijker aan werk helpen

Asielzoekers moeten als het aan de Duitse werkgevers ligt makkelijker aan de slag kunnen. Zelfs zonder verblijfsvergunning. Veel bedrijven zitten verlegen om personeel (Die Welt).

Verschillen tussen rijk en arm groeien

Als de rijken rijker worden, dan groeit de economie minder hard, waarschuwt het IMF. Experts laten zien hoe belangrijk de midden- en onderklasse voor groei zijn (Die Welt).

SPD wil geheime dienst aanlijnen

De SPD wil de eigen geheime dienst strakker aan de lijn houden. Een verbod op bedrijfsspionage en het uitwisselen van data met andere geheime diensten moet volgens de sociaal-democraten internationaal indruk maken (Die Zeit).

AfD-vleugels krijgen allebei hun zin niet

De nationaal-conservatieve vleugel binnen de AfD onder leiding van Frauke Petry lukt het maar niet om partijleider Bernd Lucke te onttronen. Dat willen ze doen op een een kleine partijdag met delegaties uit alle deelstaten, maar deze procedure blijkt niet rechtsgeldig. Tegelijk krijgt Lucke sowieso geen meerderheid voor zijn standpunt (Handelsblatt).

Activisten willen drenkelingen voor Kanzleramt begraven

Een macaber plan. Activisten zijn van plan om drenkelingen uit de Middellandse Zee daadwerkelijk op het terrein voor het kantoor van bondskanselier Merkel te begraven (Der Tagesspiegel).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: