Ga naar inhoud

Grafiek: Meer dan driekwart van de Duitsers surft niet op openbare wifi

Bijna iedereen heeft wel een tablet of een smartphone, waardoor online gaan makkelijker is dan ooit. Maar in Duitsland maakt nog geen kwart (23%) gebruik van openbaar toegankelijke wifi. Dat heeft alles te maken met de mate waarin in Duitsland gratis internet beschikbaar is. De meeste Duitsers zijn vooral thuis of bij bekenden en familie online. Daar kan snel verandering in komen.

Als niemand het doet, dan wil Unitymedia in talrijke Duitse steden gratis openbaar wifi aanleggen. Het bedrijf wil dat volgens Spiegel Online voor het eind van het jaar in 100 steden geregeld hebben.

Duitsland loopt zo achter met openbare wifi vanwege verouderde wetgeving. Nu is de eigenaar van de hotspot juridisch aansprakelijk voor het surfgedrag van gebruikers. Dat schrikt veel uitbaters van openbare gelegenheden af om wifi aan te leggen.

Vooral thuis online

De meeste Duitsers surfen dus vooral thuis op het werk of bij vrienden, de helft onderweg en nog geen kwart (23%) in openbare gelegenheden. Op scholen is dat aantal nog lager

Infografik: Öffentliches Internet erreicht jeden 4. Onliner | Statista

Duitslandnieuws over wifi

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: