Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Meer risico voor startups, gratis wifi in steden en solarindustrie tankt moed

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse startups worden nog onvoldoende gefinancierd. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD) vindt dat daar een belangrijke taak ligt voor de 30 beursgenoteerde bedrijven aan de DAX. Hij wil zelf ook wat doen.

Einen wunderschönen guten Morgen!

‘Duitsland moet meer risico durven lopen’

Duitsland loopt achter bij het financieren van startups, zegt minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD). Hij ziet daarin een taak voor de 30 beursgenoteerde bedrijven in de DAX, maar wil zelf ook wat doen (FAZ).

Gratis wifi in Duitse steden

Als niemand het doet, dan wil Unitymedia in talrijke Duitse steden gratis openbaar wifi aanleggen. Een aanval op de alleenheerschappij van Deutsche Telekom, al zitten er twee addertjes onder het gras (Die Welt).

Solarindustrie hoopt op ommekeer

Bijna geen andere branche is de afgelopen jaren zo dramatisch ineengestort als de Solarindustrie. Maar het is nog niet voorbij. En op de beurs Intersolar in München spreekt de sector elkaar weer moed in (Die Welt).

Steeds minder faillissementen

Het aantal faillissementen in Duitsland is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gedaald. Deze neerwaartse trend loopt al sinds 2010. Ook het aantal schuldeisers nam weer af (Handelsblatt).

Ict-netwerk Bondsdag moet vervangen worden na hack

De aanval van hackers op het netwerk van de Bondsdag is erger dan gedacht. Een maand later zijn er nog steeds virussen te vinden op de overheidscomputers. Zo kunnen nog altijd data verdwijnen. Het hele netwerk moet vervangen worden, de kosten lopen in de miljoenen (Süddeutsche Zeitung).

Nationaal-conservatieve Petry wil macht grijpen in AfD

Nieuwe wending in de richtingenstrijd binnen de AfD. De voorvrouw van de nationaal-conservatieve vleugel Frauke Petry nodigt enkele sympathiserende afdelingen uit voor een kleine partijdag en wil een algemene vergadering verhinderen (Handelsblatt).

Eerste vluchtelingen in Tröglitz aangekomen

Twee maanden na de brandstichting in asielzoekerscentrum in Tröglitz, Saksen-Anhalt, zijn de eerste vluchtelingen in het dorp aangekomen. Neonazi’s en antifascisten gebruikten het dorp als toneel voor hun demonstraties (Die Zeit).

Nederlandse en Duitse militairen oefenen samen

Mocht Rusland de grenzen in Oost-Europa of bij de Baltische landen bedreigen, dan staat er een Duits-Nederlandse eenheid klaar om snel in te grijpen. Het korps uit Münster oefende vorige week een snelle inzet.

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: