Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Google-baas mist ict’ers in Berlijn, mobiel betalen bij Aldi en buitenlanders niet aan het werk

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Berlijn durft zich steeds vaker de Europese startuphoofdstad te noemen. Maar dat is niet zo zolang er niets wordt gedaan aan het tekort aan goede ontwikkelaars en andere ict'ers, stelde Google-topman Eric Schmidt gisteren.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Google-baas mist ict’ers in Berlijn

Net als in Silicon Valley waart ook in Berlijn de spirit rond om een startup op te richten, merkte Google-topman Eric Schmidt dinsdag op op bezoek in de Duitse hoofdstad. Maar in tegenstelling tot Californië is er in Berlijn een groot tekort aan goede ict’ers. Berlijn kan de digitale hoofdstad van Europa worden, maar dan moet er wel wat gebeuren (Der Tagesspiegel).

Mobiel betalen bij Aldi

Na Denemarken wil Aldi Noord nu ook in Duitsland contactloos betalen invoeren. Klanten komen met hun mobieltje of Maestro-kaart sneller langs de kassa (Die Welt).

Buitenlanders komen niet aan het werk

Duitsland beeft en siddert voor het tekort aan vakmensen. Maar als er dan hoog opgeleide buitenlanders op de stoep staan, krijgen ze niet snel een baan. Het ontbreekt hen vaak aan het juiste netwerk of ze spreken onvoldoende Duits (Süddeutsche Zeitung).

Inval bij Deutsche Bank

Twee dagen nadat de topmannen van de Deutsche Bank beloofden op te stappen, viel justitie weer het hoofdkantoor in Frankfurt binnen (Handelsblatt).

Leegstaand moloch verkocht

Precies zes jaar geleden ging Quelle in Neurenberg failliet. Het reusachtige logistieke centrum werd toen het na de terminal van het voormalige Berlijnse vliegveld Tempelhof het grootste leegstaande gebouw van Duitsland. Nu komt er een nieuwe eigenaar (Handelsblatt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: