Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: Gauck ondertekent tol, postbodes staken en miljoenen voor Duitse startups - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Gauck ondertekent tol, postbodes staken en miljoenen voor Duitse startups

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De laatste horde in Duitsland voor het omstreden tolvignet is genomen nu ook bondspresident Joachim Gauck zijn handtekening heeft gezet. Het wachten is op het gerechtelijke onderzoek uit Brussel dat nog deze maand kan beginnen.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Gauck zet handtekening onder tolvignet

Bondspresident Joachim Gauck heeft zijn handtekening gezet onder het omstreden tolvignet. Eerder was de maatregel al door de Bondsdag en Bondsraad geloodst. De Europese Commissie herhaalt haar bedenkingen, een woordvoerder uit Brussel stelde dat met de krabbel van Gauck een aanklacht dichterbij komt. EU-president Jean-Claude Juncker heeft al een gerechtelijk onderzoek aangekondigd (Die Welt).

Postbodes staken voor onbepaalde tijd

Wat de machinisten kunnen, dat kunnen de postbodes ook. Nu de loononderhandelingen zijn vastgelopen hebben de briefbezorgers het werk neergelegd. Voor hoelang, dat willen ze niet zeggen (FAZ).

Aandeelhouders blij met opstappen topmannen Deutsche Bank

De aandelenkoers van de Deutsche Bank ging direct met 8% omhoog nadat bekend werd dat de twee topmannen zullen vertrekken. Analisten vestigen hun hoop op opvolger John Cryan, anderen waarschuwen dat hij voor dezelfde problemen staat als zijn voorgangers (Süddeutsche Zeitung).

Duitse export groeit flink

Eigenlijk verwachtten experts slechts een kleine plus voor de Duitse export in april. Maar de uitvoer steeg flink (Die Welt).

Zalando neemt Bread & Butter-beurs over

Zalando heeft het failliete Bread & Butter-concept gekocht. De webwinkel wil onder meer om het jaar op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn grote events organiseren (TextilWirtschaft).

Miljoenen voor Hamburgse startup

Weer succes voor een Duitse startup; het Hamburgse Jimdo heeft van een Amerikaanse investeerder 25 miljoen euro gekregen. Het platform waar klanten gratis websites kunnen bouwen wil vooral buiten Duitsland groeien. Voor die groei was het geld niet per se nodig (Handelsblatt).

Duitse concurrent thuisbezorgd haalt 110 miljoen euro op

De concurrentiestrijd bij online besteldiensten verscherpt zich. De Berlijnse concurrent van Thuisbezorgd.nl Delivery Hero heeft 110 miljoen euro extra kapitaal opgehaald, maar wil voorlopig geen andere startups kopen (Die Welt).

Pegida verdwijnt, probleem is gebleven

Pegida trekt steeds minder deelnemers in Dresden en bij de burgemeestersverkiezingen haalde de Pegida-kandidaat slechts de vierde plek. Volgens een politiek wetenschapper zijn de problemen wel gebleven (DW).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: