Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Topmannen Deutsche Bank weg, wifi in treinen en Gregor Gysi doet stap terug

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Een van Duitslands bekendste critici doet komende herfst een stapje terug. Linke-fractievoorzitter Gregor Gysi stelt zich geen kandidaat voor een nieuwe periode. Zijn felle en vileine toespraken in de Bondsdag zijn bekend.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Topmannen Deutsche Bank vertrekken

De topmannen van de Deutsche Bank Anshu Jain en Jürgen Fitschen stappen op. De Brit John Cryan volgt hen op (FAZ). Reden voor het vertrek is dat het witwasschandaal in Rusland veel groter blijkt te zijn dan gedacht (Spiegel Online). 

Verwachtingen Duitse economie stijgen

De nationale bank van Duitsland stelt de prognose voor de economie naar boven bij. De lonen stijgen, de kooplust blijft sterk, de economie groeit. Zorgen zijn er om het tekort aan vakmensen en zijn crises in in het buitenland (Der Tagesspiegel).

Gregor Gysi vertrekt als Linke-voorman

Duitsland verliest één van de belangrijkste opposanten binnen de politiek. Linke-fractievoorzitter Gregor Gysi stelt zich geen kandidaat voor een nieuwe periode (Die Zeit).

Gregor Gysi staat bekend om zijn felle toespraken in de Bondsdag.

Kritiek op Adidas-sponsoring Fifa

Adidas is één van de hoofdsponsors van wereldvoetbalbond Fifa. Maar nu alle corruptieschandalen op straat liggen gaan er meerdere stemmen op om een einde te maken aan de samenwerking (Handelsblatt).

Hoe Deutsche Bahn wil digitaliseren

In Duitse treinen moet je het meestal nog stellen zonder gratis wifi. Deutsche Bahn wil nu mee in de vaart der volkeren en werkt aan 150 projecten om mee te doen in het digitale tijdperk. Van wifi in de trein tot aan speciale apps (Handelsblatt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: