Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Jobwunder in gevaar door lonen, banken sluiten filialen en Microsoft koopt 6Wunderkinder

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Hogere lonen kunnen het Duitse Jobwunder in gevaar brengen, banken gaan filialen sluiten in Duitsland en Microsoft koopt het Berlijnse 6Wunderkinder. En lees het nieuwste Tech & Innovatienieuws uit Duitsland.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

Brengen stijgende lonen Duits Jobwunder in gevaar?

De Duitse werkloosheid is lager dan ooit en de lonen stijgen ook nog. Werkgevers waarschuwen dat dit banen kan kosten en willen de lonen meer koppelen aan bedrijfssucces (Die Welt).

Duitse banken gaan snijden in aantal filialen

Duitse banken kunnen er maar moeilijk aan wennen dat klanten online willen bankieren. Nu de rente ook nog eens historisch laag is moppert de Duitse bankensector hardop dat ze hierdoor wel eens extra filialen zouden moeten gaan sluiten (Handelsblatt).

Microsoft koopt 6Wunderkinder

We meldden de geruchten vorige week al, nu is het officieel: Microsoft koopt 6Wunderkinder, de Berlijnse startup achter todolijstjesapp Wunderlist. De deal zou voor een bedrag tussen de 100 en 200 miljoen dollar zijn gesloten (WSJ).

Tech & innovatie op dinsdag

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: