Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Bosch focust op auto’s, RWE vreest meer verlies en FIFA-schandaal slecht voor Adidas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Techniekconcern gaat zich meer concentreren op het maken van onderdelen voor auto's, RWE vreest nog meer verlies te gaan leiden en het corruptieschandaal bij voetbalbond FIFA kan afstralen op sponsor Adidas.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

Bosch concentreert zich op auto’s

Techniekgigant Bosch wil de takken elektrische apparaten en verpakkingstechniek onderbrengen in zelfstandige GmbH’s (vergelijkbaar met BV). Hierdoor denkt Bosch zich beter te kunnen concentreren op de autobranche (Handelsblatt).

RWE vreest nog meer verlies

Het in zwaar weer verkerende energieconcern RWE vreest nog meer verlies te draaien dan werd gevreesd. Als antwoord daarop worden nog meer energiecentrales genomineerd voor sluiting. Toch heeft het bedrijf nog geen liquiditeitsprobleem (Handelsblatt).

FIFA-schandaal slecht voor Adidas

Slechte pers hoort bij de dingen die sponsoren niet kunnen gebruiken. En het corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond FIFA zorgt nu juist daar voor. Het kan een probleem worden voor sponsor Adidas (Telebörse).

Politiek op maandag

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: