Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Airbus ondanks goede cijfers onder druk, Duitse consument wil meer inkopen doen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: het gaat iets minder met de Duitse conjunctuur en toch blijft de consument maar meer inkopen doen. Goed voor de binnenlandse vraag in Duitsland, wat ook weer goed nieuws is voor de Nederlandse toeleveranciers.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

Airbus ondanks goede cijfers onder druk

Airbus zou goed geluimd kunnen zijn dankzij de goede cijfers, maar tijdens de aandeelhoudersvergadering van gisteren stond het management toch onder druk. Hoe kon bijvoorbeeld het type A400M in Spanje neerstorten met vier doden als gevolg? Bovendien loopt de levering van militaire transportvliegtuigen vertraging op (Süddeutsche Zeitung).

Duitse consument blijft meer inkopen doen

Ondanks een zwakkere conjunctuur blijft de Duitse consument maar inkopen doen. De GfK-index dat het consumentenvertrouwen meet steeg voor de achtste maand op rij en haalde de hoogste waarde sinds oktober 2001 (Die Welt).

Lucke bereid om stapje opzij te doen

Als het de partij verder helpt, is AfD-leider Bernd Lucke bereid om een stapje opzij te doen. Maar dan moet zijn tegenstreefster Frauke Petry hetzelfde doen om zo een derde persoon naar voren te schuiven die beide stromingen in de anti-europartij kan verbinden (Handelsblatt).

Controle aan de Duitse grenzen

Al twee weken voorafgaand aan de G7-top in het Zuid-Duitse Elmau wordt aan de Duitse grenzen weer gecontroleerd. Voor even geldt het Schengen-akkoord deels niet, zegt de politie van München (Die Zeit).

Energie op donderdag

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: