Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Belastingontduikers online en Amazon gaat belasting betalen in Duitsland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Discounter Aldi komt in navolging van Lidl met een luxe-concept, in Duitsland worden steeds minder startups opgericht, een Berlijnse startup staat in belangstelling van de grote jongens en digitalisering is ingrijpender dan industriële revolutie.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

Zwitserland zet belastingontduikers online

Naam, nationaliteit en soms ook de geboortedatum: de Zwitserse autoriteiten hebben de identiteit van talrijke vermoedelijke belastingontduikers uit het buitenland online gezet, met daaronder veel Duitsers (Spiegel Online).

Amazon gaat belasting betalen in Duitsland

Amazon verandert haar belastingpolicy. Het Amerikaanse webwarenhuis doet sinds deze maand haar aangifte in Duitsland. De reden hiervan zou een onderzoek van de EU zijn geweest (Handelsblatt).

Waarom Duitsland zoveel staakt

Duitse stakingen leken ooit op Duitse humor; een contradictio in terminis. Maar dat is dit jaar wel anders. De grootste economie van Europa ligt op koers om stakingrecords te breken. Van machinisten, kinderdagverblijven, postbodes en piloten, iedereen lijkt mee te doen. De stakingsgolf is meer dan een oprisping, het is een nieuw facet van het onvermijdelijke verbrokkelen van wat ooit het ‘Duitse model’ was (The Guardian).

Innovatie & startups

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: