Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Treinen rijden weer, tumult bij Deutsche Bank en Lidl verovert Europa

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Microsoft wil de Berlijnse startup 6Wunderkinder overnemen, Daimler steekt 750 miljoen euro in fabriek in Bremen, Lidl is de grootste van Europa en wat doen twee blote mannen op vrijdagmorgen in de Krantenkiosk?

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

Zeker drie weken geen treinstakingen

Tijdens de loononderhandelingen beloven de machinisten van vakbond GDL niet te staken. Blijven de treinen dus voorlopig rijden? In het ergste geval kan concurrerende vakbond EVG het werk neerleggen (Süddeutsche Zeitung). Zeker is dat de stijfkoppige partijen Deutsche Bahn en GDL veel te verwijten valt (Der Tagesspiegel).

Deutsche Bank in identiteitscrisis

Aandeelhouders herkennen hun Deutsche Bank niet meer: achterblijvende aandelenkoers, vertraagde reorganisatie en lijken in de kast (Handelsblatt). De vrees bestaat dat de bank in de hand valt van investeerdersbanken. Niet alleen daarom is de bank in aanzien gedaald (FAZ).

Bedrijven en ondernemen

Lidl grootste retailer van Europa

Met een omzetgroei van 9% is de Schwarz-Gruppe de nummer één van Europa. Vooral internationaal loopt het lekker (Handelsblatt). De eigenaar van discounter Lidl weet steeds meer nieuwe doelgroepen de winkel in te lokken en laat tegelijkertijd de prijzen dalen. Maar het geheimzinnige moederbedrijf is nooit tevreden (FAZ).

  • Microsoft wil Berlijnse startup 6Wunderkinder overnemen (WirtschaftsWoche)
  • De brisante details achter de Edeka-Tengelmann-deal (manager magazin)
  • Volkswagen moet afslanken, vindt de voorzitter van de ondernemingsraad (manager magazin)
  • Zalando-voorbeeld Zappos schaft managers af (manager magazin)
  • Daimler steekt 750 miljoen euro in fabriek Bremen wat 500 banen moet opleveren (WirtschaftsWoche)

En dan nog dit:

Met hulp van Star Wars-booswicht Darth Vader wil de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt fietsers dwingen een helm te dragen (Die Welt). Duitse fietsers reageren boos. Volgens hen kan de minister zich er beter voor inspannen dat automobilisten meer rekening houden met fietsverkeer. Op Twitter werd de campagne op de hak genomen.

Met de hashtag #DankHelm doet Darth Vader zijn werk op Twitter. Hij krijgt tegenstand van een coalitie van anti-helmdragers die schermen met de hashtag #BesserObenOhne, wat zoveel betekent als ‘beter topless’. Deze heren gingen nog een stapje verder.

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: