Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Treinstaking met open eind, splijting dreigt bij AfD en geduld voor Deutsche Bank raakt op

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Veel onvrede deze week in Duitsland. Een oplossing in het loonconflict tussen de machinisten en Deutsche Bahn lijkt met de recordstaking nog verder weg te liggen. De AfD staat op springen en de aandeelhouders van Deutsche Bank morren.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Treinstaking voor onbetaalde tijd

De treinmachinisten van vakbond GDL gaan nog nog langer het werk neerleggen. Vanaf vanmiddag 15.00 uur rijden veel goederentreinen niet meer, morgen doet ook een groot deel van de passagierstreinen niet meer mee. De vakbond wil niet zeggen hoe lang de staking duurt. Wel dat het langer duurt dan de vorige keer, toen hielden ze het bijna een week vol. Een oplossing lijkt steeds verder weg (FAZ).

AfD dreigt te splijten

AfD-oprichter Bernd Lucke dreigt met opstappen. De eurocriticus kampt met rechts-nationale geluiden in zijn jonge partij en krijgt hen niet op één lijn met de meer gematigd conservatieve stroming waartoe hijzelf behoort. Een splijting van de partij dreigt (Die Welt). Bild draagt de partij alvast ten grave (Bild).

Aandeelhouders Deutsche Bank verliezen geduld

Ook dit jaar kan het weer spannend worden op de aandeelhoudersvergadering van de Deutsche Bank komende donderdag. Steeds meer aandeelhouders laten vooraf al weten weinig vertrouwen te hebben in de huidige top (Handelsblatt).

Verder in het nieuws:

  • Langeafstandsbussenoorlog: Postbus sluit verbond met Eurolines (Handelsblatt)
  • Minister Gabriel haalt bakzeil bij energieconcerns rond CO2-heffing (Handelsblatt)
  • Aldi Süd waagt sprong naar Italië (FAZ)

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: