Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Tekort vakmensen: Grote bedrijven snaaien knappe koppen weg bij mkb - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Tekort vakmensen: Grote bedrijven snaaien knappe koppen weg bij mkb

De werkloosheid in Duitsland is historisch laag, werklozen die er zijn 'passen' niet bij de vraag op de arbeidsmarkt. Resultaat is een half miljoen vacatures die lastig in te vullen zijn. Een werkgeversbaas pleit hartstochtelijk voor het opnemen van meer asielzoekers. En de angst voor het tekort aan vakmensen dat de vergrijzing achterlaat is groot. Zo trekken bedrijven aan de knappe koppen.

Vooral de Duitse Mittelstand zit te springen om vakmensen. Ze zijn steeds moeilijker te vinden. Grote bekende concerns snaaien het talent weg voor de neus van kleinere bedrijven. Zij moeten een list verzinnen om hun vacatures in de toekomst te kunnen invullen.

Jacht op jonge ingenieurs

Jonge in Duitsland opgeleide ingenieurs in de machinebouw, daar azen alle personeelschefs op bij technische bedrijven. Ze verstaan hun vak en denken internationaal. In de strijd om deze knappe koppen lopen de bedrijven met de grootste namen voorop. Zij smijten met miljoenen om stagiaires, werk-leertrajecten en andere studenten te regelen.

Een mkb’er als Item Industrietechnik (400 man personeel) kan in dat geweld niet meekomen. Maar de specialist in aluminium systeemkasten uit Solingen doet al vanaf het allereerste semester zijn best om bevriend te raken met studenten machinebouw. Om studenten te helpen bij hun studie, bouwde het bedrijf een app met 60.000 vaktermen in het Engels. Binnenkort volgen ook Chinees en Spaans. Studenten downloaden de app grif, en krijgen zo snel sympathie voor het bedrijf.

Kieskeuriger

Het is een manier waarop bedrijven aantrekkelijk proberen te zijn voor studenten. Steeds vaker verzorgen ondernemers gastlessen, of bedenken ze speciale begeleidingstrajecten voor studenten.

De vergrijzing in Duitsland doet de beroepsbevolking flink krimpen.

Studenten worden namelijk kieskeuriger, want er is keus genoeg, zeggen experts in WirtschaftsWoche. De stageplekken en banen liggen voor het oprapen. Bedrijven die dus niet wereldberoemd zijn of weggestopt in de provincie zitten moeten vrezen dat ze hun vacatures niet kunnen opvullen en op zoek gaan naar andere manieren om vakmensen te lokken.

Bedrijven die daar wel in slagen maken goede sier met werkplekken in het buitenland, de aanbieding voor ‘een leven lang leren’, flexibelere werktijden. Ver weg van de grote steden helpt het als bedrijven nauw samenwerken met de concurrentie door samen reclame te maken voor de regio.

Meer banen, minder mensen

Sectoren waar het nu al lastig is om vakmensen te vinden zijn experts in de gezondheidszorg, ingenieurs, ict-specialisten, constructiewerkers, automonteurs, en machinemonteurs.

Het aantal niet ingevulde vacatures steeg dankzij de goedlopende economie in Duitsland in maart met 23.000 naar een totaal van 542.000 banen. Daar tegenover telt Duitsland 3,8 mensen die geen of te weinig werk hebben. Binnen dat aantal vallen werklozen en deeltijders die meer zouden willen werken. Het gaat vaak om een ‘mismatch‘. Een werknemer is volgens het bedrijf onvoldoende gekwalificeerd, of de werknemer vindt dat het bedrijf te ver weg is.

De beroepsbevolking in Duitsland zal de komende jaren sterk afnemen. De Bertelsmannstichting berekende onlangs de gevolgen van de vergrijzing. Volgens dit onderzoek krimpt het aantal werkenden van 45,2 miljoen in 2012 naar 40,8 miljoen in 2035. In deze berekening wordt verondersteld dat Duitsland jaarlijks ongeveer 200.000 migranten op zich af krijgt die een baan zoeken.

Andere experts denken dat door automatisering en robotisering het aantal banen sowieso zal afnemen.

Duitslandnieuws over vakmensen

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: