Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Zwak kwartaal Duitse economie, familieruzie Tönnies voorbij en de nieuwe man van BMW

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De economen in Duitsland kregen een teleurstelling te verwerken; de economische groei ging het afgelopen kwartaal minder hard dan in de laatste maanden van vorig jaar. En er lijkt een einde te komen aan een familieruzie in de vleesindustrie.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Zwak kwartaal Duitse economie

De Duitse economie is het jaar zwak begonnen, blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. De economie groeide met 0,3%, in het laatste kwartaal van 2014 was dat nog 0,7%. De Duitse export heeft te lijden onder de wisselvallige wereldeconomie (Spiegel Online).

Familieruzie bij slachtconcern Tönnies nadert oplossing

De strijd was bitter, maar nu lijkt er een oplossing te komen: Oom Clemens en neef Robert Tönnies van het gelijknamige vleesimperium willen de strijd om de macht beëindigen. Een familieholding zou het concern kunnen leiden (Handelsblatt).

Geruisloze machtswisseling bij BMW

Al lang was de opvolger van BMW-topman Norbert Reithofer bekend, maar nu mag Harald Krüger officieel met de scepter zwaaien. Aandeelhouders vinden het raar dat Reithofer nu direct gaat zetelen in de raad van commissarissen, officieel hoort daar een pauze tussen. Maar harde kritiek leveren gaat ook niet, want het gaat de autofabrikant uit München erg goed (Süddeutsche Zeitung).

Verder in het nieuws:

  • Reisconcern TUI wil er overal uitzien als TUI (Die Welt)
  • Vanuit CDU gaan stemmen op om cannabis te legaliseren (Süddeutsche Zeitung)
  • VW-patriarch Piëch blijft ook weg op Porsche-vergadering (Süddeutsche Zeitung)
  • De milieuvriendelijke ‘hipstertasjes’ van Gepa bestaan 40 jaar (Die Welt)

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: