Ga naar inhoud

Grafiek: Merendeel Duitse klanten betaalt met contant geld

Duitse consumenten betalen het liefst met contant geld in de winkel. Volgens een onderzoek van het EHI Retail Institute werd in 2014 53,3% van de transacties cash betaald. Bij 43,7% werd de kaart getrokken. Ook in Nederland gebeurt het merendeel van de betalingen nog met contant geld, al komt wel 62% van de omzet binnen via de pin.

In Nederland is elektronisch betaalverkeer vooral terug te voeren op pinnen en het betalen met de creditcard. In Duitsland kan je ook met een pasje en een handtekening betalen, dat is dus pinnen zonder code in te toetsen.

Vorig jaar was het aandeel pin-transacties 23,7%, bij 13,4% werd een krabbel gezet en in 5,3% van de gevallen werd de creditcard getrokken. Iets meer dan 2% mocht het op de rekening zetten.

Infografik: Mehr als die Hälfte zahlt bar | Statista

Toch wint elektronisch betalen terrein. Uit cijfers van de Bondsbank blijkt dat in 2011 nog 80% contant betaald werd. Sinds de invoering van de euro vertrouwen Duitsers meer op contant geld. In januari 2002 was er nog voor 221 miljard euro aan bankbiljetten in omloop, eind 2013 is dit aantal gestegen naar 956 miljard euro.

Liever pinnen, maar contant betalen

Nederlanders zouden liever pinnen, maar doen dit in de meeste gevallen niet, blijkt uit deze grafieken.

Duitslandnieuws over pinnen

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: