Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Megastaking schaadt BBP, vreemde VW-vergadering en Re:publica politieker dan ooit

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Megatreinstaking in Duitsland laat BBP een tiende dalen en de kritiek zwelt aan. Op de VW-aandeelhoudersvergadering 'waart de geest van Piëch rond' en de internetconferentie Re:publica is politieker getint dan ooit.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Staking schaadt BBP

De langste staking ooit bij de Duitse spoorwegen schaadt de economie. Volgens een prognose kunnen de kosten zo ver oplopen dat zelfs de groei van het BBP daalt (Spiegel Online). Binnen de politiek zwelt de kritiek aan over de staking. Politici denken er hardop over na om het stakingsrecht te veranderen (FAZ).

Bij VW-vergadering is niets normaal

Het meest aanwezig op de VW-aandeelhoudersvergadering gisteren, was de afwezige patriarch Ferdinand Piëch. Om de kou uit de lucht te halen prees bestuursvoorzitter Winterkorn hem in zijn openingswoord. (Der Tagesspiegel). Tijdens deze vergadering was niets normaal (Die Welt).

Re:publica politieker dan ooit

Bij de opening van de internetconferentie kwam de organisatie op het podium met ‘welkom’-borden. Daarbij doelden ze op de vluchtelingen die naar Europa komen. Een politiek statement tijdens de conferentie in Berlijn die vooral over privacy, opslag van data en de spionage door geheime diensten gaat (Der Tagesspiegel).

Verder in het nieuws:

  • Rocket Internet neemt Turkse bezorgdienst over (Spiegel Online).
  • Milieuminister Robert Habeck van Sleeswijk-Holstein stelt zich kandidaat als Grüne-lijsttrekker voor landelijke verkiezingen in 2017 (Die Zeit).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: