Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Verrassend goede cijfers VW, vleesindustrie ontdekt vegetariërs en aow omhoog

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Tot vorig weekend vocht de top bij Volkswagen elkaar nog de tent uit, gisteren presenteerde het autoconcern ineens glanzende cijfers. Steeds meer slagers maken goede sier met vegetarische producten en de pensioenen gaan omhoog.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Verrassend goede cijfers bij VW

De storm rond de machtsstrijd bij Volkswagen is nauwelijks gaan liggen, of de autofabrikant verrast met goede kwartaalcijfers. Vooral bij moedermerk VW gaat het beter dan verwacht doordat in Wolfsburg meer op efficiëntie en kostenbesparing wordt gelet. Omzet en winst groeiden (Spiegel Online).

Steeds vaker tweede baan nodig

Steeds meer Duitsers zijn naast hun eigenlijke baan aangewezen op een tweede betrekking. Zo’n 5% (2 miljoen mensen) van de beroepsbevolking bevond zich vorig jaar in deze positie (Süddeutsche Zeitung).

Vleesfabrikanten ontdekken vegetarische worst

Nu worstenfabrikant Rügenwalder Mühle in Duitsland goede sier maakt met de introductie van een vegetarische lijn, komen steeds meer vleesfabrikanten met vleesvervangers (FAZ).

Duitse aow stijgt

Het Duitse kabinet komt met nog een cadeautje voor gepensioneerden. Nu enkele generaties al op hun 63ste mogen stoppen met werken, krijgen nu 20 miljoen gepensioneerden meer geld per maand (Die Welt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: