Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Miljardenwinst Daimler, forse krimp beroepsbevolking, bedrijven negeren vrouwenquotum

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Daimler boekte over het eerste kwartaal van dit jaar een miljardenwinst. De Duitse beroepsbevolking zal vanaf 2020 met miljoenen mensen krimpen en DAX-concerns negeren massaal het wettelijk verplichte vrouwenquotum.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Twee miljard winst voor Daimler

Autofabrikant Daimler heeft in het eerste kwartaal van 2015 een winst geboekt van 2,05 miljard euro, dat is 89% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg tussen januari en maart met 16% naar 34,2 miljard euro wat vooral komt door de goede verkoopcijfers bij Mercedes-Benz (Der Tagesspiegel).

Duitse beroepsbevolking krimpt fors

De Duitse beroepsbevolking (20-64 jaar) zal vanaf 2020 duidelijk krimpen, blijkt uit cijfers van het bureau voor de statistiek. In 2060 zijn het nog 34 en 38 miljoen mensen, afhankelijk van hoe sterk de immigratie is. Dat zijn nog altijd tussen de 23 en 30% minder mensen dan nu. In 2013 hoorde nog 61% van de samenleving bij de beroepsbevolking, in 2060 zal dat nog maar 51 tot 52% zijn (Handelsblatt).

DAX-genoteerde bedrijven negeren vrouwenquotum

De meeste DAX-genoteerde bedrijven negeren het wettelijk verplichte vrouwenquotum voor de raden van toezicht, blijkt uit een enquête (Die Welt).

Deutsche Bank-top voor de rechter

In München is gisteren het Kirch-proces tegen huidige en voormalige topmannen van de Deutsche Bank begonnen. Mede-topman Jürgen Fitschen lijkt volgens de openbaar aanklager minder betrokken bij de zaak, dan eerst werd aangenomen (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: