Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Hoe verder met VW, vrees minimumloon onterecht en meer buitenlandse investeerders

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Na het vertrek van VW-patriarch Piëch ontstaat er in Wolfsburg een gevaarlijk machtsvacuüm. De vrees voor negatieve gevolgen van het minimumloon was onterecht en Duitsland trekt steeds meer buitenlandse investeerders.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Hoe nu verder met VW

De nevel is in Wolfsburg nog niet opgetrokken na de spectaculaire aftocht van Volkswagen-patriarch Ferdinand Piëch. Er is een gevaarlijk machtsvacuüm ontstaan. Piëch probeert te voorkomen dat mede-eigenaar neef Wolfgang Porsche nu aan de macht komt (FAZ). De opvolger kan ook nog uit de eigen gelederen komen (Der Tagesspiegel). Volkswagen is een bijna onbestuurbaar concern geworden (Süddeutsche Zeitung).

Vrees minimumloon was onterecht

Het valt wel mee met de verwachte dramatische gevolgen van de invoering van het minimumloon, zegt het Ifo-instituut (Süddeutsche Zeitung). De verhoudingen in het kabinet zijn wel ernstig bekoeld. CDU/CSU eist nog altijd het schrappen van een aantal volgens hen bureaucratische regels, zeer tegen de zin van de SPD dat voorlopig aan het langste eind trekt (Spiegel Online).

Duitsland geschokt door nieuwe spionageaffaire

De Duitse oppositie heeft geschokt gereageerd op een nieuwe spionageaffaire en eist opheldering (Handelsblatt).

Deutsche Bank bezuinigt

Hoe de bank met de schier oneindig veel lijken in de kast de broekriem wil aanhalen (Die Zeit) (Die Welt) (Der Tagesspiegel) (Süddeutsche Zeitung). Trouwens, vandaag staat mede-topman Fitschen voor de rechter in de zaak Kirch (Spiegel Online).

Duitsland trekt steeds meer buitenlandse investeerders

Duitsland is geliefder dan ooit bij geldschieters uit het buitenland. Vooral uit China is de interesse gegroeid (FAZ).

Weer een AfD-bestuurslid opgestapt

In navolging van vice-voorzitter Hans-Olaf Henkel is nu bestuurslid Patricia Casale opgestapt. Ook zij hoorde bij de meer liberale stroming binnen de eurokritische partij (Spiegel Online).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: