Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Krantenkiosk: VW-patriarch Piëch pakt biezen, Postbank te koop en het gevecht om de kolen - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Krantenkiosk: VW-patriarch Piëch pakt biezen, Postbank te koop en het gevecht om de kolen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Koningsdrama bij Volkswagen, Deutsche Bank zet Postbank in de etalage, het kolengevecht komt op stoom, Aldi en Lidl verliezen marktaandeel in Duitsland de Mittelstand komt niet mee in de digitalisering en ophef over rol geheime dienst.

Einen wunderschönen guten Morgen!

VW-patriarch Piëch verliest machtsstrijd

Een bittere aftocht rest voor president-commissaris Ferdinand Piëch, hij is met onmiddellijke ingang afgetreden. Ook zijn vrouw Ursula geeft haar plek in de RvC op. Daarmee is de twee weken durende machtsstrijd tussen Piëch en ceo Winterkorn bij Volkswagen voorlopig beslecht (Süddeutsche Zeitung). Tijdelijk krijgt een vakbondsman het nu voor het zeggen bij VW (Handelsblatt).

Deutsche Bank verkoopt dochter Postbank

De hardnekkige geruchten dat Deutsche Bank dochter Postbank in de etalage zet, bleken vrijdagavond waar te zijn. Ook de investeringsbank moet veren laten. De bank wil de private rekeningen afsplitsen en 200 filialen sluiten (FAZ).

Het gevecht om de kolen

De vakbonden van de bruinkolenmijnen zijn woedend op minister van Economische Zaken Gabriel die een milieuheffing wil invoeren. Tegelijkertijd vinden milieuactivisten dat de minister niet ver genoeg gaat (Der Tagesspiegel).

Aldi en Lidl verliezen marktaandeel

De Duitse discounters Aldi en Lidl verliezen marktaandeel tegenover concurrenten Rewe, Edeka en Kaufland (Handelsblatt).

Mittelstand haakt niet aan bij digitalisering

Een 3D-printer in de werkplaats, tablets in de bouwput, klantensystemen voor transportbedrijven tot aan een professionele website voor de slager om de hoek. Dat is in Duitsland eerder uitzondering dan de regel. Slechts de helft van alle bedrijven heeft een geactualiseerde website volgens brancheorganisatie voor het Deutsches Handwerk. De vrees heerst dat veel bedrijven van de markt verdwijnen wanneer ze niet meegaan in de digitalisering (Handelsblatt).

Topberaad bij Merkel over minimumloon en geheime dienst

Zondag kwam de politieke top van de huidige coalitie bijeen bij bondskanselier Angela Merkel op het Kanzleramt. Ze spraken onder meer over de bureaucratie bij het ingevoerde minimumloon (Die Zeit). De bijeenkomst werd overschaduwd door berichten over de Duitse geheime dienst die de NSA meer zou hebben geholpen dan tot nu toe bekend was. Bovendien zou Merkel er van hebben geweten (Die Zeit).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: