Ga naar inhoud

[Advertorial] 12 Interviews met Nederlandse bedrijven op Hannover Messe 2015

[Advertorial] Duitslandnieuws trof dit jaar op de Hannover Messe veel bedrijven uit Nederland. Uitgerust met een selfiestick, mobiele telefoon en een microfoon ging Stijn Merkelijn op pad in Hal 4 bij het Dutch Industrial Supply Pavilion. Twaalf ondernemingen vertellen wat ze in Hannover doen en waarom Duitsland voor hen een belangrijke markt is.

[Advertorial] 

Duitslandnieuws sprak tijdens de Hannover Messe dit jaar met diverse Nederlandse machinebouwers. De interviews waren live te volgen via de Meerkat-stream, en werden steeds op Twitter aangekondigd. Voordeel van Meerkat – Engels voor stokstaartje – is dat het live uitzendt, maar het dwingt tegelijkertijd om de video’s rechtop te filmen, net als de bekende houding van het beestje zelf.

Voor dit experiment werd gefilmd met een iPhone 5, wat helaas niet de allerhoogste filmkwaliteit oplevert. Dankzij de microfoon is de geluidskwaliteit in orde.

Jeroen Rondeel over Pulseform en Blue Engineering

Pulseform

Jeroen Rondeel legt uit hoe Pulseform solderen, lassen en lijmen kan vervangen door gebruik te maken van een elektromagnetisch veld. Op deze manier hoeft er geen warmte of chemie worden toegevoegd. Op de Hannover Messe zoekt hij nieuwe klanten en toepassingen en kijkt hij naar de mogelijkheden zijn product op de internationale markt te brengen.

Pulseform BV

Noorderpoort 45

5916 PJ Venlo

T: +31 65 5894116

E: info@pulseform.com

Twitter

LinkedIn

Website

Blue Engineering

Jeroen Rondeel is ook in Hannover namens Blue Engineering. Dit bedrijf houdt zich bezig met engineering, de focus ligt op mechatronica en materiaalkunde. Op dit moment doen ze veel met plasmatechnologie, hiermee is het mogelijk deeltjes te verplaatsen. Duitsland is heel erg bezig met hightech producten en op de Hannover Messe zijn veel nieuwe ontwikkelingen te zien. Rondeel hoopt op de Hannover Messe nieuwe contacten op te doen.

Blue Innovation Center
Noorderpoort 45
5916 PJ Venlo
T: +31(0)77-3333690
E: info@blue-engineering.nl

Twitter
Website

Huub Janssen over Janssen Precision Engineering BV

JPE wil onderdelen precies op de juiste plek zetten, vertelt Huub Janssen. Bij veel producten is het belangrijk dat onderdelen op de nanometer nauwkeurig geplaatst kunnen worden. JPE staat op de Hannover Messe omdat hun producten voor de internationale markt geschikt zijn, daarbij is ook Duitsland een erg belangrijke markt. JPE levert enkele standaardproducten, maar voert ook speciale projecten uit.

Janssen Precision Engineering BV
Aziëlaan 12
6199 AG Maastricht-Airport
T: +31 (0)43 3585777
E: huub.janssen@jpe.nl

Website
Facebook

Hans Meeske over Holland Innovative

Hans Meeske vertelt hoe Holland Innovative klanten helpt bij de ontwikkeling van producten en processen. Ze versterken de teams van klanten met specialisten, dit zorgt ervoor dat de producten een hogere kwaliteit krijgen en eerder op de markt komen. Meeske is op de Hannover Messe vanwege de sterke Duitse markt. Holland Innovative doet al zaken in Duitsland, vooral in de automotive sector. Hier helpt het bedrijf autofabrikanten met reliability engineering.

Holland Innovative
Bèta Building
High Tech Campus 9
5656 AE Eindhoven
T +31 (0)40 8514 610
E: hans.meeske@holland-innovative.nl

Twitter
Facebook
Website Nederland
Website Duitsland

Paul Welling over SAC

SAC houdt zich bezig met beeldverwerking in de industrie. Het bedrijf zorgt ervoor dat via cameratechnologie kan worden geïnspecteerd of een product de gewenste kwaliteit heeft. SAC maakt veel van dit soort producten binnen veel verschillende sectoren. Een interessant product is de particle deposition monitor. Hiermee kan worden gemeten hoeveel stof er aanwezig is in een kamer waarvan je wilt dat hij schoon is, zoals een cleanroom.

SAC
Industrieterrein Parkstad 6019
Oude Roderweg 17e
6422 PE Heerlen
T: +31 45 5410093
E: info@sac-nederland.nl

Website

Gert Jan Holleste over IPA

IPA levert speciale machines voor de productie en samenvoeging van componenten, vertelt Gert Jan Holleste. Daarbij staan de wensen van de klant voorop en hoe dit binnen hun processen past. Op deze manier is elke opdracht een uniek project die volgens een vast stappenplan wordt doorlopen. IPA heeft veel klanten in de buurlanden van Nederland tot in Zuid-Amerika. Duitsland is belangrijk voor IPA.

IPA Projects & Services BV
Kosterij 4
1721 PN Broek Op Langedijk
T: +31 22 6335010
E: info@ipa-ps.nl

Website

Ger Steeghs over Greijn

Greijn produceert vacuüm- en thermovormen. Het bedrijf koopt platen in en bewerkt deze thermisch, zegt Ger Steeghs. Op deze complexe manier kunnen veel producten gemaakt worden. Greijn maakt van natuurvezels een kunststofproduct, zoals een stekkerdoos. Het bedrijf uit Reuver staat op de Hannover Messe om hun producten te laten zien en om nieuwe connecties te maken met zowel klanten als potentiële partnerbedrijven.

Greijn Form Technics BV
Broeklaan 103
5953 NA Reuver
T +31(0)77 474 1682
E: greijn@greijn.com

LinkedIn
Facebook:
Website

 Anton Wolthuis over AW Projects

AW Projects organiseert projecten in de automotive en hightechsector op operatief, innovatief en strategisch gebied. Op dit moment is het bedrijf bijvoorbeeld bezig met het neerzetten van een laslijn voor Volkswagen, vertelt Anton Wolthuis. AW Projects heeft veel ervaring in de automotive industrie. Het bedrijf uit Someren staat op de Hannover Messe nog meer opdrachten uit Duitsland te halen. AW Projects toont hier ook het nieuwe product, ‘the evaluation tool for innovations‘. Daarmee kunnen innovaties en nieuwe producten beter geanalyseerd worden in de ontwikkelingsfase.

AW Projects BV
Waver 15
5711 LR Someren
T: +31 493 493 228
E: info@awprojects.nl

Website

Eva van Rijsingen over BrightBox

Eva van Rijsingen vertelt over hoe BrightBox zich bezighoudt met hightech tuinbouw. BrightBox is een samenwerking tussen de HAS Hogeschool Venlo, Botany en Phillips. Door deze samenwerking is BrightBox een sterk kenniscentrum, ze werken erg open en delen veel kennis, hierdoor vergroot de kennis van de organisatie. BrightBox is een wereldwijd expertisecentrum, de Duitse markt is dus van belang en is daarom aanwezig op de Hannover Messe.

Twitter
Website

BrightBox
St. Jansweg 15
5928 RC, Venlo
T: +31 (0) 6 51 83 86 62
M: e.vanrijsingen@brightbox-venlo.nl

Bart Verlegh over Blue Innovation Center

Blue Innovation Center is een business ecosysteem dat zich richt op het ontwikkelen van hightech innovatie en agrofood innovatie, geïnspireerd op de blue economy, vertelt Bart Verlegh. Ze staan op de Hannover Messe onder meer om hightechstartups te ondersteunen. Het Blue Innovation Center ziet zichzelf als een ecosysteem zonder grenzen, maar heeft duidelijke wortels in Nederland. Ze willen graag binnen korte tijd de Duitse markt op, op deze beurs maken ze alvast een connectie met het land.

Blue Innovation Center
Noorderpoort 45
5916 PJ Venlo
T: +31(0)88-0115711
E: info@blue-innovation-center.nl

Twitter
Website

Ruud Rouleaux over ColorFabb

Ruud Rouleaux vertelt dat ColorFabb een producent is van filamenten, oftewel kunststofdraad dat gebruikt wordt bij 3D-printen. Filamenten kan je zien als de ‘inkt’ van een 3D-printer. ColorFabb houdt zich bezig met innovaties op het gebied van 3D-printen, en heeft veel onderzoek gedaan naar materialen die gebruikt worden bij 3D-printen. Op de Hannover Messe is een demoversie te zien van een 3D-printer die ze hebben ontwikkeld. Duitsland is een zeer interessante markt voor ColorFabb, als grootste industrieland van Europa.

Twitter
Facebook
Website

ColorFabb
Noorderpoort 45
5916 PJ Venlo
T: +31 77 3980909
E: sales@colorfabb.com

Frank van Grunsven over Emcon

Frank van Grunsven vertelt over zijn bedrijf Emcon dat technische producten uit Oost-Europa en Oost-Azië haalt. Hiermee is het bedrijf begonnen, maar steeds vaker hebben klanten interesse om te produceren en te verkopen in China waar erg veel marktgroei is. Emcon ondersteunt en faciliteert deze bedrijven hierin. Emcon staat op de Hannover Messe om met Duitse bedrijven in aanraking komen die met een eigen product de Chinese markt op willen.

Emcon BV
Industrieterrein 40N
5981 NK Panningen
T: +31 77 3060491
E: info@emcon.nl

Website

Duitslandnieuws over de Hannover Messe

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: