Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Miljardenboete Deutsche Bank, gedoe bij VW en de broodtrommel keert terug

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Deutsche Bank heeft een schikking getroffen voor 2,5 miljard euro met de Britse en Amerikaanse autoriteiten. Er wordt nog altijd aan de stoelpoten gezaagd van VW-topman Winterkorn en de Duitse machinisten willen volgende week weer staken.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Deutsche Bank is nog altijd drukdoende met het afvoeren van de vele lijken in de kast. In het Libor-schandaal waarbij de rente gemanipuleerd werd heeft de grootste bank van Duitsland een deal gesloten met de Britse en Amerikaanse autoriteiten. De bank moet een boete betalen van 2,5 miljard euro en zeven medewerkers ontslaan (FAZ).

Het rommelt nog steeds bij VW. Het gericht ging gisteren dat patriarch Ferdinand Piëch alsnog topman Winterkorn probeerde af te zetten. Piëch ontkent de geruchten (Spiegel Online).

De Duitse machinisten beëindigen vandaag hun staking, maar denken er over om volgende week opnieuw het werk neer te leggen  (Die Welt).

Autofabrikant Opel haalde meer afzet, maar door de Rusland-sancties maakt het bedrijf alsnog een miljoenenverlies (Handelsblatt).

Elke dag buiten de deur lunchen kost al snel meer dan duizend euro per jaar. Voor veel werknemers is er buiten de kantine of fastfood geen alternatief. Nu dieetgoeroes met steeds meer recepten komen die thuis klaargemaakt kunnen worden, is de broodtrommel begonnen aan een opmars op Duitse kantoren (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: