Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Staking kost miljoenen, Lufthansa wacht nieuwe zorgen en reddingsplan voor Autobahn

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De staking bij de Duitse spoorwegen kost het bedrijfsleven miljoenen. Na de vliegtuigramp moet Lufthansa zich concentreren op de uitdagingen van alledag en een speciale maatschappij wil de Duitse infrastructuur gaan redden.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Machinistenstaking kost miljoenen

Het Duitse bedrijfsleven is boos op de stakende machinisten en waarschuwt voor een schade van miljoenen euro’s. Vooral de chemie-, staal- en autoindustrie worden getroffen (Spiegel Online). Lees hier welke treinen nog wel rijden (Die Welt).

Tegen welke uitdagingen Lufthansa moet vechten

Na het tragische neerstorten van het Germanwings-vliegtuig moet Lufthansa-topman Spohr zijn bedrijf weer terugvoeren naar de dagelijkse gang van zaken. Daar staan hem meerdere uitdagingen te wachten. Goedkope vliegtuigmaatschappijen uit de Perzische Golf breiden verder uit, de kosten van Lufthansa zijn in vergelijking met de concurrentie nog te hoog, de bedrijfsstructuur te inefficiënt en vele conflicten moeten nog worden opgelost (Süddeutsche Zeitung).

Speciale maatschappij moet Autobahn redden

De Duitse staat en deelstaten willen een infrastructuurmaatschappij oprichten die de Autobahnen gaat beheren en geld verzameld van private investeerders. Daarmee moet het afbrokkelen van de snelwegen worden gekeerd. Op een speciaal congres in Berlijn zei minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) vertrouwen te hebben in deze plannen (Die Welt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: