Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Export en productie groeit, energie goedkoper en schone auto’s onverkoopbaar

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse export en productie groeiden in februari na een zwakke januari. Voor het eerst in vijftien jaar wordt de energierekening voor consumenten iets goedkoper. En autofabrikanten raken auto's met alternatieve aandrijving nauwelijks kwijt.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Duitse export en productie groeit

Het Duitse bedrijfsleven wist in februari meer te exporteren en ook te produceren. De uitvoer groeide ten opzichte van januari met 1,5% en de productie met 0.2%. Goed nieuws voor Duitsland dat het jaar zwak was begonnen (Die Welt).

Duitse stroom voor het eerst goedkoper in 15 jaar

Voor het eerst in vijftien jaar is de energieprijs voor Duitse consumenten licht gedaald. Een huishouden met drie personen en een jaarlijks verbruik van 3.500 kilowattuur betaalt nu rond de 84 euro per maand. Van deze rekening bestaat 52% uit belastingen. Critici vinden dat consumenten te weinig profiteren van de sterk gedaalde inkoopprijzen aan de energiebeurs (Spiegel Online).

Autofabrikanten raken schone auto’s niet kwijt

De automerken Audi, BMW, Ford, Mercedes, Open, Porsche en VW hebben afgelopen jaar samen 8.463 voertuigen met hybride-, plug-in-hybride- of elektromotor aangemeld als nieuwe auto. Dat zijn er dan wel dubbel zo veel als in 2013, maar wat de fabrikanten liever voor zich houden is dat ze de duurzame auto’s in Duitsland aan de straatstenen niet kwijt raken (Handelsblatt).

Handelskamer wil vluchtelingen aan een baan helpen

DIHK wil asielzoekers naar de arbeidsmarkt brengen (Die Welt).

Gerechtshof bij TTIP alleen handig voor grote bedrijven

In de praktijk kunnen alleen grote concerns bij vrijhandelsakkoord met de VS een overheid aanklagen (Süddeutsche Zeitung).

Coalitieonderhandelingen kostten 300.000 euro

De regeringspartijen hebben voor de kosten van de coalitieonderhandelingen aan 293.000 euro gedeclareerd. Op de bonnetjes staan vooral bedragen voor eten, drinken en snacks (Handelsblatt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: