Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Incident kerncentrale, bedreiging om migranten en supermarkt zonder verpakking jarig

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Een Duitse kerncentrale bij de Nederlandse grens was afgelopen weekend uitgeschakeld vanwege een defect, bedreigingen en brandstichting rond een asielzoekerscentrum in Saksen-Anhalt. En Kielse supermarkt zonder verpakking bestaat een jaar.

Incident bij Duitse kerncentrale aan Nederlandse grens

Vandaag wordt kerncentrale Emsland in Lingen – net over de grens bij het Overijsselse Hardenberg – weer aangesloten op het stroomnet. Een defect omhulsel van een sensor is weer gerepareerd. Afgelopen vrijdag werd de centrale stilgelegd, de herstelwerkzaamheden duurden langer dan verwacht. Volgens energieconcern RWE is er geen gevaar geweest voor medewerkers en omwonenden (FAZ).

Brandstichting asielzoekerscentrum Saksen-Anhalt

Na een brandstichting in een gepland asielzoekerscentrum in Tröglitz, Saksen-Anhalt staan politici onder politiebeveiliging. De verantwoordelijke landraad Götz Ulrich wordt bedreigd omdat hij vluchtelingen wil opnemen in de gemeente. Ongeveer 300 mensen gingen spontaan de straat op om hem te steunen (Der Tagesspiegel). Die Grünen willen nu meer actie ondernemen tegen neonazi’s (Die Welt).

Onverpakte supermarkt Kiel bestaat een jaar

In Kiel opende een jaar geleden de eerste supermarkt zonder verpakkingen van Duitsland. Klanten aarzelen nog, maar zijn nieuwsgierig, zegt eigenaar Marie Delaperrière (Spiegel Online).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: