Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Uber wil legaal worden, BASF 150 jaar oud en Nederland klaagt over tolvignet

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De omstreden taxi-app Uber gaat vergunningen betalen voor de chauffeurs, chemiereus BASF wordt deze week 150 jaar oud en Nederland en Oostenrijk klagen over het door Duitsland ingevoerde tolvignet en hopen nu op Europa.

Uber wil legaal worden in Duitsland

De omstreden taxidienst Uber geeft niet op en wil nog deze zomer een legale service beginnen. Alleen chauffeurs met een vergunning mogen meedoen, Uber belooft dit bedrag te betalen. In Duitsland rijden zo’n 6.000 Uber-chauffeurs rond (Handelsblatt) (FAZ).

BASF 150 jaar oud

Op 6 april wordt de Duitse chemiereus BASF 150 jaar oud. Het bedrijf kijkt positief naar de toekomst en zegt geen last te hebben van de Rusland-sancties (Handelsblatt).

Nederland klaagt over Duits tolvignet

Nederland en Oostenrijk ergeren zich aan de invoering van het tolvignet door Duitsland. Toch nemen ze geen stappen voordat Europa zich over de nieuwe wet heeft gebogen die vrijdag een meerderheid kreeg in de Bondsdag (Handelsblatt).

Opmerkelijk:

Volkswagen-topman verbiedt Powerpoint (Die Welt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: