Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Geen einde budgetvliegen, liefde voor bruinkool en kritiek op subsidie Zalando

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Experts denken niet dat de Germanwings-ramp het einde betekent voor budgetairlines, maar dat er wel naar de toenemende kostendruk moet worden gekeken. Brandenburg wil bruinkool niet kwijt en kritiek op miljoenensubsidie Zalando.

Germanwings-ramp brengt verandering in luchtvaart

Na het neerstorten van de Germanwings-vlucht 4U9525 roepen diverse experts dat er iets moet worden gedaan aan de toenemende kostendruk. Toch zal het neerstorten van het Duitse vliegtuig geen einde maken aan budgetmaatschappijen (FAZ). Diverse vliegmaatschappijen pasten gisteren direct hun veiligheidsprocedures aan waardoor permanent twee mensen in de cockpit aanwezig zijn (FAZ). De kosten van de ramp worden gedekt door de verzekering (Handelsblatt).

Brandenburg wil door met bruinkool

In Brandenburg demonstreren de door de SPD geleide deelstaatregering, vakbonden en bedrijfsleven samen tegen de plannen van SPD-leider en minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel om oude bruinkoolcentrales te sluiten. Volgens de deelstaat staan er 10.000 banen op het spel (Der Tagesspiegel). Bruinkool geldt als verreweg de meest vervuilende manier van energieproductie.

Kritiek op subsidie voor Zalando

Investeringsbank Berlijn zegt webwinkel Zalando wel degelijk goed te hebben onderzocht voordat het het tientallen miljoenen euro aan subsidie verstrekte. Volgens critici was het inmiddels beursgenoteerde bedrijf toen al niet meer de mkb’er die het zich voordeed en heeft het de explosieve groei deels uit belastinggeld kunnen betalen (WirtschaftsWoche).

Tol voor buitenlanders

De Bondsdag stemt vanaf 09.00 uur over de invoering van het tolvignet (PKW-Maut).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: