Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Compromis conflict Edeka, Duitsers pinnen niet en Wilders spreekt bij Pegida

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Supermarktreus Edeka streeft naar een compromis met de kartelwaakhond rond de overname van Kaiser's. Duitsers hebben geen vertrouwen in elektronisch betalen en PVV-leider Geert Wilders spreekt bij Pegida in Dresden.

Duits supermarktenconflict nadert compromis

De Duitse supermarkt Edeka wil keten Kaiser’s overnemen van Tengelmann, maar dat staat de mededingingsautoriteit niet zomaar toe. Marktleider Edeka is nu bereid om een kwart van de winkels over te laten aan een andere koper. De Schwarz-Gruppe (Lidl, Kaufland) heeft interesse (Der Tagesspiegel).

Duitsers vertrouwen enkel contant geld

Duitse consumenten hebben weinig vertrouwen in pinnen of mobiel betalen. Uit nieuw onderzoek van de centrale bank gaat 79% van alle transacties nog altijd met contant geld (Der Tagesspiegel).

Ook Nederlanders betalen nog altijd vaker contant.

 

Geert Wilders spreekt bij Pegida

PVV-leider Geert Wilders spreekt op 13 april bij de Duitse protestbeweging Pegida in Dresden. De in Duitsland zeer omstreden Pegida-oprichter Lutz Bachmann is erg blij met de komst van de Nederlandse politicus (Die Zeit).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: