Ga naar inhoud

Krantenkiosk: SPD wil andere tol, Uber verboden en Otto wil online-Ikea worden

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Voordat de Bondsdag volgende week over het tolvignet stemt probeert de SPD nog kleine veranderingen in te brengen. Taxi-app UberPop wordt verboden in heel Duitsland en Otto wil Ikea online de loef afsteken.

SPD eist kleine veranderingen aan tolvignet

Komende week stemt de Bondsdag over het tolvignet. Als het wetsvoorstel zonder wijzigingen wordt voorgesteld, dan stemt coalitiepartner SPD tegen. De sociaaldemocraten willen het vignet voor 10 dagen en 2 maanden goedkoper maken. Bovendien wil de SPD laten onderzoeken of er geen bureaucratiemonster gecreëerd wordt en hoe het zit met de privacywetgeving (Der Tagesspiegel).

UberPop verboden in heel Duitsland

De rechtbank in Frankfurt heeft gisteren taxi-app UberPop in heel Duitsland verboden. Uber mag geen ritjes aanbieden met particuliere chauffeurs. De uitspraak kwam nadat de taxibranche de app voor de rechter had gesleept. Omdat het oordeel nog niet van kracht is kan Uber nog even zijn gang gaan. Zusterapps UberBlack en UberTaxi blijven wel legaal (Süddeutsche Zeitung).

Otto wil Ikea online aftroeven

De grootste winkelketen van het land is niet automatisch ook online de grootste van het land. Dat is bijvoorbeeld bij winkels in elektrische apparaten al het geval. Postorderbedrijf Otto uit Hamburg wil eenzelfde effect creëren door nummer één Ikea online de loef af te steken (Die Welt).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: